avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1160 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Contestare amenda de circulatie
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Contestare amenda de circulatie

In ce conditii se poate contesta o amenda de circulatie?
Politistul trebuie sau nu sa aduca dovezi ale savarsirii unei abateri de catre un conducator auto sau cuvantul sau e mai presus de lege?
Daca politistul zice "n-ai avut centura pusa", dar eu am avut-o, atunci ce-i de facut?
Nu trebuie adusa o dovada clara?
Cum dovedeste un politist faptul ca eu nu port centura de siguranta? Intreaba un martor din zona daca m-a vazut in timp ce conduceam cu sau fara centura?
Emitentul PV are obligatia ca la cerererea instantei de judecata sa prezinte documentele care dovedesc savarsirea unei contraventii
Exista posibilitatea ca agentul sa detina proba video
Puteti contesta sanctiunea aplicata. Politia are obligatia dovedirii savarsirii contraventiei.
multumesc mult pentru raspuns

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Amenda centura, pe nedrept ContSters256885 ContSters256885 Am si eu o intrebare daca ma poate ajuta cineva cu un raspuns de specialitate si anume: Daca esti surprins de un politist FARA centura si esti oprit-amendat, ... (vezi toată discuția)
Contestatie amenda centura siguranta nutzzu nutzzu Buna ziua.O cunostinta a mea,doamna,a primit o amenda de circulatie 140 lei si 2 puncte penalizare pt neportul centurii de siguranta.Cand a fost oprita,i-a ... (vezi toată discuția)
Oprit in trafic fara motiv real! Sergiu92 Sergiu92 Buna ziua. Am fost oprit in trafic pe raza unei localitati. Am intrebat motivul si mi s-a raspuns: \"Verificarea actelor\". Actele erau in regula. Apoi am fost ... (vezi toată discuția)