Buna ziua
Pentru functia de secretar u.a.t este nevoie de studii juridice sau administrative precum si de vechime in specialitatea studiilor
Ce se intelege prin vechime in specialitatea studiilor?
Multumesc
Conform prevederilor art. 3 lit. l) din H.G. nr. 611/2008 :
vechime în specialitatea studiilor necesare exercitării funcţiei publice - experienţa dobândită în temeiul unui contract individual de muncă, a unui raport de serviciu sau ca profesie liberală, demonstrată cu documente corespunzătoare de către persoana care a desfăşurat o activitate într-o funcţie de specialitate corespunzătoare profesiei sau specializării sale, prin raportare la domeniul general de absolvire a studiilor potrivit nivelurilor de organizare a învăţământului în România.
Multumesc pentru raspuns.
De fapt doream o interpretare a acelui articol.
Mai concret, in anul 2000 am absolvit studiile juridice cu licenta si am fost incadrat pe o functie de executie care necesita studii superioare, pana in acel moment fiind incadrat pe o finctie cu studii medii
Intrebarea era daca, din acel moment de poate vorbi despre vechime in specialitatea studiilor (juridice in cazul meu, chiar daca functia nu este de consilier juridic).
Va multumesc
Pentru vechimea in specialitatea studiilor juridice se ia in calcul activitatea desfasurata in urmatoarele functii/profesii: consilier juridic, avocat, notar, procuror, asistent judiciar, grefier cu studii superioare juridice etc.
Daca nu ati fost incadrat pe o functie care necesita exclusiv studii juridice, atunci perioada respectiva nu constituie vechime in specialitatea studiilor.