avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1061 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Învăţământ - probleme ... Incadrare treapta profesionala bibliotecar
Discuție deschisă în Învăţământ - probleme juridice conexe

Incadrare treapta profesionala bibliotecar

Buna ziua.
Sunt absolventa de Litere. Ca profesoara, am o vechime la catedra de 9 ani.
Dupa ce am urmat, la Casa Corpului Didactic, cursuri de initiere in biblioteconomie, m-am angajat ca bibliotecar.
La 8 oct. 2010, in urma blocarii postului pe care activam ca bibliotecar suplinitor, am intrat in somaj, dupa 2 ani si 7 luni de activitate, perioada de activitate in care incepusem deja cursurile postuniversitare de profesor documentarist la Universitatea Bucuresti. Mentionez ca am continuat si absolvit cu licenta aceste cursuri (februarie 2011), acumuland 90 de credite.
In ianuarie 2014 am ocupat, prin concurs, un post de bibliotecar.
As dori sa stiu daca trebuie sa fiu incadrata ca bibliotecar III sau II, luandu-se in considerare vechimea, dar, indeosebi, cursurile postuniversitare de profesor documentarist si creditele acumulate.
Totodata va rog respectuos sa ma informati peste cat timp pot sustine urmatoarea evaluare in vederea trecerii la o treapta profesionala superioara.
Va multumesc!
Ultima modificare: Luni, 13 Ianuarie 2014
palsecam, utilizator
Cel mai recent răspuns: elena138 , utilizator 21:50, 15 Ianuarie 2014
Legea 284/2010
Art. 26. - (1) Incadrarea şi promovarea personalului plătit din fonduri publice pe funcţii, grade sau trepte profesionale se fac potrivit prevederilor din statute sau alte acte normative specifice domeniului de activitate, aprobate prin legi, hotărari ale Guvernului sau act administrativ al ordonatorului principal de credite.
(2) In situaţia in care promovarea personalului bugetar in funcţie, grad sau treaptă profesională nu este reglementată prin statute proprii, promovarea se face de regulă pe un post vacant existent in statul de funcţii.
(3) In situaţia in care nu există un post vacant, promovarea personalului plătit din fonduri publice in funcţii, grade sau trepte profesionale se va face prin transformarea postului din statul de funcţii in care acestea sunt incadrate intr-unul de nivel imediat superior.
(4) Promovarea in grade sau trepte profesionale imediat superioare se realizează pe baza criteriilor stabilite prin regulament-cadru, ce se aprobă prin hotărare a Guvernului, dacă nu este reglementată altfel prin statute sau alte acte normative specifice.

(5) Promovarea in grade sau trepte profesionale imediat superioare se face din 3 in 3 ani, in funcţie de performanţele profesionale individuale, apreciate cu calificativul "foarte bine", cel puţin de două ori in ultimii 3 ani, de către comisia desemnată prin dispoziţie a ordonatorului de credite bugetare, din care fac parte sindicatele sau, după caz, reprezentanţii salariaţilor.
(6) Activitatea profesională se apreciază anual, ca urmare a evaluării performanţelor profesionale individuale, de către conducătorul instituţiei publice, la propunerea şefului ierarhic, prin acordare de calificative: "foarte bine", "bine", "satisfăcător" şi "nesatisfăcător". Ordonatorii principali de credite stabilesc criteriile de evaluare a performanţelor profesionale individuale conform criteriilor prevăzute la art. 5 lit. c) şi pot stabili şi alte criterii de evaluare in funcţie de specificul domeniului de activitate.

Ordinul 4422/2011
- privind aprobarea Regulamentului de organizare și desfășurare a concursului sau examenului de promovare în grade sau trepte profesionale a personalului contractual, art. 18.

[ link extern ]

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Promovare fara examen dioanna10 dioanna10 Buna seara! Am o intrebare cu privire la promovarea unei persoane din sectorul bugetar. Daca are functia de muncitor calificat IV (personal contractual), ... (vezi toată discuția)
Trepte de salarizare bugetari mincinosul mincinosul buna seara, sunt angajat la o primarie inginer cadastru (personal contractual), din august 2007 si pina astazi am acelasi grad de salarizare. Ce pot face sa se ... (vezi toată discuția)
Incadrare inginer cadastru mincinosul mincinosul buna ziua , sunt angajat la o primarie din rurar , personal contractual, pe functia de inginer cadastru ,din anul 2008, si acum am aceeasi incadrare (treapta). ... (vezi toată discuția)