avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 573 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Impozite, taxe şi timbrul de ... un mic ajutor va rog...in speranta ca s-a mai lovit ...
Discuție deschisă în Impozite, taxe şi timbrul de mediu 2013. Legalitate şi interpretare juridică

un mic ajutor va rog...in speranta ca s-a mai lovit cineva de o astfel de situatie

Bun gasit,ma confrunt cu urmatoarea problema:

...am introdus in tara 2 autovehicule inainte de data de 15 decembrie 2008 acest lucru dovedind cu actele din dosarele de la AFP din localitatea unde domiciliez,depuse dupa cateva zile cand s-a publicat OUG 7/2009 in M.Of...toate bune si frumoase,pana acum 2 zile cand au venit deciziile de calcul a taxei de poluare si constat cu stupoare ca ptr un autovehicul s-a stabilit taxa de poluare in cuantum redus asa cum prevede legea ptr autovehiculele introduse inainte de 15.12.2008 iar ptr celalalt autovehicul o taxa mult mai mare desi si acest vehicul tot inainte de 15 Decembrie 2008 fusese introdus in Romania dar motivul ptr care nu a intrat la taxa redusa este un contract de vanzare-cumparare din 17.12.2008 intre mine si sora mea prin care îi transfer dreptul de proprietate asupra vehiculului ptr a se ocupa ea de inmatricularea acestora,intrucat eu vin mai rar in tara.

...le aducem la cunostinta doamnelor de la AFP ca la dosar se afla majoritatea actelor prin care se indeplineste conditia esentiala prevazuta de legiuitor in ceea ce priveste dovedirea ca autovehiculele au intrat in tara inainte de 15 decembrie, iar dumnealor confirma acest lucru ridica din umeri si apoi ne spun ca acel act de vanzare-cumparare este problema ptr ca fiind intocmit in data de 17.12.2009 se considera ca masina a fost introdusa in tara din aceea data ca ”asa s-a dat o lege acuma in 4 martie” desi am solicitat sa ne informeze sa ne arate ce lege s-a dat,ne-au abordat cu nesimtire si aroganta cu tot felul de aberatii ca nu le merge xerox-ul,etc,etc...

...impotriva deciziei de calcul a taxei am depus o contestatie in data de 07.04.2009 la care astept inca raspuns, dar azi 09.04.2009 ma prezint din nou la AFP ptr a plati taxa mai mica si a inmatricula unul din autovehicule si surpriza, mi se aduce la cunostiinta ca ”decizia de calcul si ptr acest autovehicul este gresita,doamnele care au luat dosarul nu au fost atente si acum trebuie refacuta , astfel rezultand o taxa mai mare si ptr acest vehicul”, desi repet ambele vehicule au fost introduse inainte de 15.12.2008 ,dovedit cu actele prevazute in art.III din OUG 7/2009,ca atare ptr acestea trebuind stabilita taxa redusa.

- Va rog sa-mi spuneti cum as putea rezolva aceasta problema !?

- Aveti idee ca s-ar fi publicat vreun act normativ in 4 Martie; 4 Aprilie ptr ca eu m-am uitat putin in M.Of si nu stiu sa se fi mai modificat OUG 50/2008, ultima modificare fiind prin OUG 7/ 19.02.2009 ?

Va multumesc anticipat !!!
Cel mai recent răspuns: andrei_pap87 , utilizator 11:59, 10 Aprilie 2009
OUG 50/2008 a "suferit" urmatoarele modificari:
- prin OUG7/2009 publicata in MO 103 din 19.02.2009
In martie au mai aparut ordinele care aproba rocedurile de restituire a sumelor:
- la data 05-Mar-2009 prin Ordinul 360/2009 publicat in MO 136/05.03.2009
- la data 05-Mar-2009 prin Ordinul 133/2009 - publicat in MO 136/05.03.2009
Va multumesc mult din suflet doamna ptr aceste informatii, desi in urma unui scurt studiu asupra acestora constat ca ambele ordine fac referire la sumele de restituit ceea ce in situatia mea nu este cazul intrucat nu s-a achitat inca nici o suma cu titlu de ”taxa de poluare” problema fiind refuzul de a calcula taxa la cuantumul redus,desi vehiculele au fost introduse inainte de 15.12.2008, A.F.P invocand existenta unui act de vanzare cumparare datat 17.12.2008 si ca declaratiile pe propria raspundere cat si cererile prin care se solicita calculul taxei sunt semnate de sora mea, in timp ce actele autovehiculului care atesta cand a fost radiat in tara de provenienta si cand a fost introdus in Romania sunt pe numele meu si ptr acest motiv trebuie sa ne refuze ptr ca ”asa s-a dat o lege” :))

Va multumesc inca o data ptr amabilitatea de care ati dat dovada si mai astept si alte raspunsuri la acest subiect...Toate cele bune!!!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Taxa auto pe poluare Medeea  Iliescu Medeea Iliescu Daca a trecut 1 an si 3 luni de cand am platit taxa auto pe poluare, mai pot deschide actiune in instanta sa recuperez suma platita. Care este termenul, ... (vezi toată discuția)
Taxa de mediu andrei_sedan andrei_sedan am cumparat o masina inainte de 15.12.08, si, cand am cerut sa imi calculeze dupa taxa veche, mi-au spus ca nu pot dovedi ca am platit-o, si, deci, nuu ma ... (vezi toată discuția)
Obligarea institutiei prefectului la inmatricularea auto Pilu Pilu Buna ziua. As avea si eu o intrebare si as ruga daca poate cineva care stie, sa ma lamureasca (nu stiu daca nu m-am \"trezit\" prea tarziu). In ... (vezi toată discuția)