avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 318 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită Hotarare judecatoreasca ( eliberare adeverinta ) - ...
Discuție deschisă în Executare silită

Hotarare judecatoreasca ( eliberare adeverinta ) - cum se poate executa ?

Am 2 hotarari judecatoresti, definitive si irevocabile
prin care Arhivele Nationale au fost obligate ca, in termen de 30 de zile de la ramanerea definitiva a hotararii, sa imi elibereze Adeverinta de munca
de la fosta societate comerciala desfiintata.
Arhivele Nationale s-au opus sa execute hotararile, motivand ca nu detin arhivele.
Insa, Arhivele Nationale mi-au raspuns in scris ca imi pot achita doar cheltuielile de judecata de 5 lei.

1.Daca Arhivele Nationale imi achita doar cheltuielile de judecata, acest lucru nu ar insemna un inceput de executare ?
2. Iar daca in 6 luni Arhivele Nationale refuza sa imi elibereze Adeverinta,
executarea nu s-ar perima ?
3. Cum pot executa silit Arhivele Nationale, ca sa imi elibereze Adeverinta de munca si sa imi plateasca cheltuielile de judecata ?
4. Ce cale de atac sa mai fac in instanta ?
- Sa cer incuviintarea executarii silite ?
sau
- Sa fac o actiune in contencios administrativ impotriva Arhivelor Nationale si sa cer amendarea directorului si daune ( ce fel de daune ?) ?
sau
- Se poate face si un Dosar penal pt. infractiunea de neexecutare a hotararii judecatoresti ?

In cazul in care fac actiunile de mai sus, ce greutate va avea motivul pus de
Arhivele Nationale cum ca nu pot elibera Adeverinta pentru ca nu detin arhivele ?

Alte discuții în legătură

Actiune in contencios, executare hotarare, daune, taxare ? muraruelena muraruelena - am facut o Notificare catre Arhivele Nationale prin care am cerut executarea benevola a unei hotarari judecatoresti: eliberare adeverinta de munca si plata ... (vezi toată discuția)
Încetarea executării silite prettydaniola prettydaniola Inteleg ca executarea silită poate inceta pe motivul inexistentei de bunuri urmaribile. 1. La cat timp după încetarea executării silite poate începe o ... (vezi toată discuția)
Definitiva si irevocabila Capitan Capitan Capitan Capitan o decizie pe contencios ,definitiva si irevocabila, trebuie investita cu formula executorie? care este procedura de executare a unei astfel de decizii?? (vezi toată discuția)