avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1032 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Contencios administrativ sau ... definitiva si irevocabila
Discuție deschisă în Contencios administrativ sau probleme juridice cu autorităţile, contravenţii

definitiva si irevocabila

o decizie pe contencios ,definitiva si irevocabila, trebuie investita cu formula executorie? care este procedura de executare a unei astfel de decizii??
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 20:42, 20 Ianuarie 2009
Dupa cate stiu eu o hotarare ramasa definitiva si irevocabila este obligatorie de executat pentru partea careia i se adreseaza. Neexecutarea acesteia este infractiune.
art.22 din Legea nr.554/2004 prevede ca , hotararile judecatoresti definitive si irevocabile prin care s-au respins actiunile formulate potrivit dispozitiilor prezentei legi si s-au acordat cheltuieli de judecata se investesc cu formula executorie si se executa silit, potrivit dreptului comun.

Dacă în urma admiterii acţiunii autoritatea publică este obligată să încheie, să înlocuiască sau să modifice actul administrativ, să elibereze un alt înscris sau să efectueze anumite operaţiuni administrative, executarea hotărârii definitive şi irevocabile se face în termenul prevăzut în cuprinsul acesteia, iar în lipsa unui astfel de termen, în cel mult 30 de zile de la data rămânerii irevocabile a hotărârii.
eu intrebam de situatia in care s-a admis o actiune, in contradictoriu cu o institutie a statului? art 24 legea 554/2004....e executabila de drept....
Daca este executabila de drept, atunci nu mai trebuie sa fie investita cu formula executorie.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Punere in aplicare sentinta qwerta qwerta Va rog sa va spuneti parerea in urmatoarea situatie.Instanta de contencios administrativ a unui tribunal obliga o institutie sa solutioneze prin comunicarea ... (vezi toată discuția)
Nerespectarea unui titlu executoriu maria1956 maria1956 buna seara, avem o sentinta definitiva si irevocabila din luna iunie 2011,pe care am investit-o cu formula executorie impotriva ANRP si pe care am depus-o la ... (vezi toată discuția)
Legea contenciosului administrativ - reintegrare in functia publica pin pin Am obtinut o hotarare judecatoreasca definitiva si irevocabila la I.C.C.J prin care se dispune reintegrarea in functia de conducere si plata salariilor retro ... (vezi toată discuția)