avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 591 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Contencios administrativ sau ... Punere in aplicare sentinta
Discuție deschisă în Contencios administrativ sau probleme juridice cu autorităţile, contravenţii

Punere in aplicare sentinta

Va rog sa va spuneti parerea in urmatoarea situatie.Instanta de contencios administrativ a unui tribunal obliga o institutie sa solutioneze prin comunicarea unor date, cererea unui petent ,in termen de 30 zile dupa raminerea irevocabila a acesteia sub sanctiunea daunelor cuminatorii pe zi dupa acest temen.Institutia face recurs dar acesta este respins ca nul.In aceasta situatie dupa pronuntarea recursului sentinta devine irevocabila, dar nu se comunica partlor.Poate petentul cunoscind decizia curtii soma institutia sa respecte aceasta sentinta?Este obligata aceasta institutie sa puna in aplicare aceasta sentinta fara investirea ei cu titlu executoriu avind in vedere Legea 554/2004,,Art. 24. - (1) Daca in urma admiterii actiunii autoritatea publica este obligata sa incheie, sa inlocuiasca sau sa modifice actul administrativ, sa elibereze un alt inscris sau sa efectueze anumite operatiuni administrative, executarea hotararii definitive si irevocabile se face in termenul prevazut in cuprinsul acesteia, iar in lipsa unui astfel de termen, in cel mult 30 de zile de la data ramanerii irevocabile a hotararii. ,, avind in vedere ca era vorba de solutionarea unei cereri iar in cuprinsul hotaririi instanta prevede si care este termenul de solutionare?
Ultima modificare: Sâmbătă, 9 Ianuarie 2010
qwerta, utilizator
Cel mai recent răspuns: Doinita Stingaciu , Avocat 09:38, 9 Ianuarie 2010
Ar fi ideal ca, dupa investirea cu formula executorie si depunerea titlului, sa fie cineva care sa dea curs cererii dvs. !:sorry:
La cate hotarari depuse am vazut, ceea ce prezentati dvs. e doar pura teorie....believe me.:(
Trebuie sa va "bateti" la fel de constiincios si dupa obtinerea hotararii investite cu formula executorie, pe obligatia de a face; consultati-va si cu un birou de executare silita.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Definitiva si irevocabila Capitan Capitan Capitan Capitan o decizie pe contencios ,definitiva si irevocabila, trebuie investita cu formula executorie? care este procedura de executare a unei astfel de decizii?? (vezi toată discuția)
Lege dupa bunul plac? ContSters42601 ContSters42601 Am actionat in contencios administrativ o institutie publica cerind anularea unui act emis de aceasta in baza unei legi.Instanta prin sentinta def.si ... (vezi toată discuția)
Cale de atac qwerta qwerta Intr-un dosar de contencios administrativ instanta tribunalului da o sentinta pe care pirita o recureaza la curtea de apel.Pirita nu-si motiveaza recursul ... (vezi toată discuția)