avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 501 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Contencios administrativ sau ... Cale de atac
Discuție deschisă în Contencios administrativ sau probleme juridice cu autorităţile, contravenţii

Cale de atac

Intr-un dosar de contencios administrativ instanta tribunalului da o sentinta pe care pirita o recureaza la curtea de apel.Pirita nu-si motiveaza recursul decit la primul termen si nici nu timbreaza.Instanta de recurs mai da un termen pentru timbrare si constatarea nulitatii recursului ,apoi la al doilea termen se pronunta constatind nulitatea recursului.IIntrebare:In aceste conditii recurenta care nu si-a motivat recursul si nu a timbrat mai are vre-o cale de atac? Pina atunci hotarirea ramasa definitiva poate fi pusa in aplicare fiind vorba doar de refuz solutionare cerere??
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 19:33, 3 Decembrie 2009
Nu.
Poate uza ,daca se incadreaza ,de caile extraordinare,contestatia in anulare sau revizuirea hotararilor
In cazul netimbrarii cererii de recurs, cam greu de gasit vreun motiv pentru exercitarea cailor extraordinare de atac.

Daca in urma admiterii actiunii autoritatea publica este obligata sa incheie, sa inlocuiasca sau sa modifice actul administrativ, sa elibereze un certificat, o adeverinta sau orice alt inscris, executarea hotararii definitive si irevocabile se va face in termenul prevazut in cuprinsul ei, iar in lipsa unui astfel de termen, in cel mult 30 de zile de la data ramanerii irevocabile a hotararii.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cai de atac hristo hristo Buna seara, Ce cai de atac mai sunt posibile dupa o hotarâre definitiva a Inaltei Curti de Casatie si Justitie? (vezi toată discuția)
Se mai poate acorda posibilitatea achitarii taxei de timbru in apel desi termenul a expirat? gheorgheangelica gheorgheangelica paratul a solicitat amanarea termenului de judecata pentru angajarea unui aparator. La termenul de judecata, dosarul nu a fost apelat pe lista de amanari, ... (vezi toată discuția)
Sentinta civila dupa recurs mihart_elenacecilia mihart_elenacecilia Respinge ca neîntemeiată acţiunea formulată reclamantul SLI XX în numele membrilor de sindicat, în contradictoriu cu ceilalţi pârâţi. Decizia este ... (vezi toată discuția)