avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1055 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Contencios administrativ sau ... Nerespectarea unui titlu executoriu
Discuție deschisă în Contencios administrativ sau probleme juridice cu autorităţile, contravenţii

Nerespectarea unui titlu executoriu

buna seara, avem o sentinta definitiva si irevocabila din luna iunie 2011,pe care am investit-o cu formula executorie impotriva ANRP si pe care am depus-o la ei sentinta ii obliga la plata compensatiilir in termen de 30zile de la ramanerea irevocavila si definitiva a sentintei., dar ei nu vor sa faca plata.
putem sa ii dam in judecata?
ei pot face recurs?va multumim
Cel mai recent răspuns: maria1956 , utilizator 21:11, 8 Decembrie 2011
puteti incepe executarea silita prin executor insa va garantez ca nu veti recupera nimic. conturile anrp sunt goale si sunt deja poprite de citeva sute de persoane.
am inteles insa stiu persoane care au primit banii si nu inteleg cum sunt goale conturile lor.daca sunt goale cum fac totusi plati?
de aceea exista si dosare de mita instrumentate la DNA :) din cauza platilor preferentiale.
ART. 24 legea 554/2004 a contenciosului administrativ
Obligaţia executării
(1) Dacă în urma admiterii acţiunii autoritatea publică este obligată să încheie, să înlocuiască sau să modifice actul administrativ, să elibereze un alt înscris sau să efectueze anumite operaţiuni administrative, executarea hotărârii definitive şi irevocabile se face în termenul prevăzut în cuprinsul acesteia, iar în lipsa unui astfel de termen, în cel mult 30 de zile de la data rămânerii irevocabile a hotărârii.
(2) În cazul în care termenul nu este respectat, se aplică conducătorului autorităţii publice sau, după caz, persoanei obligate o amendă de 20% din salariul minim brut pe economie pe zi de întârziere, iar reclamantul are dreptul la despăgubiri pentru întârziere.
(3) Neexecutarea din motive imputabile sau nerespectarea hotărârilor judecătoreşti definitive şi irevocabile pronunţate de instanţa de contencios administrativ, în termen de 30 de zile de la data aplicării amenzii prevăzute la alin. (2), constituie infracţiune şi se pedepseşte cu închisoare de la 6 luni la 3 ani sau cu amendă de la 2.500 lei la 10.000 lei.
Multumesc, inseamna ca pot sa dau anrp in judecata?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Termen returnare taxa auto rosu gheorghe rosu gheorghe In 27 decembrie 2011 s-a dat sentinta prin care am castigat returnarea taxei de prima inmatriculare, dobanda fiscala si cheltuieli de judecata. La 03.02.2012 ... (vezi toată discuția)
Neexecutarea unei hotarari definitive si irevocabile. mefistos mefistos As dori sa stiu si eu care este procedura in contencios administrativ daca autoritatea publica refuza sa duca la indeplinire o hotarare irevocabila data de ... (vezi toată discuția)
Legea contenciosului administrativ - reintegrare in functia publica pin pin Am obtinut o hotarare judecatoreasca definitiva si irevocabila la I.C.C.J prin care se dispune reintegrarea in functia de conducere si plata salariilor retro ... (vezi toată discuția)