avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 489 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Pensie la limita de varsta
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Pensie la limita de varsta

Am si eu o intrebare cu noile modificari la pensionare, sunt o educatoare de 59 de ani cu 39 de ani vechime fara intrerupere in domeniul meu, grad I de studii si facultate, la sfarsitul anului scolar doresc sa ies la pensie. Pot sa ies la pensie fara sa am penalizari de pensie anticipata??
Cel mai recent răspuns: Carp Mircea , utilizator 10:19, 15 Ianuarie 2014
~ Conținut șters la cerere ~
Precizati,luna si anul nasterii.
Conditia de varsta pentru pensie anticipata este indeplinita.
Conditia de stagiu este posibil sa nu fie indeplinita.
In stagiul necesar deschiderii drepturilor la pensie anticipata,nu intra stagiul asimilat(cursuri universitere de zi).
01Mai1955 este data de nastere
Conditia de varsta este de 55 de ani si 1 luna.
Conditia de stagiu este de 38 de ani si 1 luna,fara stagiul asimilat(cursuri universitare de zi,pensie de invaliditate).
~ Conținut șters la cerere ~

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pensionare in 2014 marilena13 marilena13 Sunt nascută la 1 febr.1955. La 1 aprilie 2014 împlinesc 39 de ani de munca neîntrerupţi în condiţii normale. Dacă mă pensionez în 2014 pot beneficia ... (vezi toată discuția)
Pensie deeaalexmishu deeaalexmishu Buna ziua ! Soacra mea este nascuta in 1957 , lucreaza de 38 de anii la aceeasi insitutie + 5 ani de grupa II . La cati ani poate iesii la pensie ?? Si ... (vezi toată discuția)
Pensionare viorica p viorica p Buna ziua! As dori sa stiu daca o doamna in varsta de 55 de ani cu 34 de ani de serviciu,cu o intrerupere de 4 ani,se poate pensiona anticipat.Va ... (vezi toată discuția)