avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 870 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Functionari publici ai primariei
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Functionari publici ai primariei

unde se pot reclama functionarii publici ai primariei ? ce institutie este abilitata sa-i sanctioneze contraventional in contextul legii 230/2007 ? multumesc
Cel mai recent răspuns: rivas , utilizator 00:28, 16 Ianuarie 2014
Daca reclamatia este in legatura cu serviciul, aceasta se adreseaza conducatorului institutiei (angajatorului) ori direct comisiei de disciplina (din cadrul institutiei). Daca reclamatia este extraprofesionala, precizati fapta in legatura cu Legea nr. 230/2007 la care faceti referire!
Legea nr 230/2007 priveste strict infiintarea,organizarea si functionarea asociatiilor de proprietari
In situatia in care,in contextul disp art 55 din L nr 230/2007 serviciul din primarie a exercitat atributii asupra verificarii activitatii asociatiei de proprietari,in situatia in care reprezentantul legal al asociatiei in persoana presedintelui de asociatie apreciaza ca functionarii serviciului nu au respectat competenta ,se poate realiza sesizarea oficiala a sefului compartimentului sau a viceprimarului responsabil de serviciul in cauza
Pentru raspuns la obiect,detaliati situatia cu care va confruntati
am facut mai multe sesizari la primaria sector 3 dar functionarii de acolo nu si-au dat silinta in aplicarea legii 230/2007 in speta sanctionarea presedintelui asociatiei de proprietari nici cu avertisment si nici cu amenda ;conf. art. 56 litera f). ( pt. functionari ) si nici nu vor sa-si indeplineasca atributiile de serviciu conform legii amintite: sa faca un control la asociatia noastra de proprietari conf. art. 55. ma trimit la corpul expertilor contabili. La art. 56 aliniat 4 se specifica ceva dar nu imi este clar daca se aplica inclusiv functionarilor din primarii. Sa fac un memoriu catre primarul sectorului 3 in care sa-i explic situatia : avem un contract de inchiriere cu o firma care a montat un banner pe bloc dar firma respectiva nu plateste la termen , plateste mai putin , si nici n-a platit vreodata penalizarile specificate in contract pentru ca a intirziat cu plata chiriei iar in acest context presedintele asociatiei de proprietari nu a facut niciun demers pentru a soma firma sa-si achite datoriile fata de asociatie . Acest lucru nu este un prejudiciu financiar creat asociatiei de proprietari ? Si nici nu cred c-o s-o faca atita timp cit el si comitetul executiv au adus firma la bloc ( firma este din 2008 fara autorizatie de constructie, a obtinut autorizatia in anul 2010 ). Deci conducerea asociatiei a permis montarea reclamei fara a fi indeplinite dispozitiile art. 41. Avem un cenzor dar nici acesta nu isi da silinta sa indrepte lucrurile. Administratia este asigurata de o firma de profil destul de cunoscuta .( nu-i dau numele ca n-am voie asa am inteles ).Eu am sesizat inca din anul 2008 serviciile specializate din primarie si anul trecut am facut o sesizare privind aspectele financiare ale desfasurarii contractului cu firma respectiva ce a montat reclama-sa faca un control asupra activitatii financiar contabile conf. art. 55 dar am primit un raspuns care nu ma satisface , un raspuns care ocoleste problema ridicata de mine : imi spun sa ma adresez unui expert contabil. Si stiu ca am dreptate . Sa ma adresez politiei sau procuraturii in cazul presedintelui daca la primarie n-am avut intelegere ? acesta este un caz penal in care presedintele asociatiei de proprietari nu isi indeplineste atributiile conform legii 230/2007 ? Iar pentru functionarii din primarei cui sa le fac reclamatie ?
multumesc
Va intreb :ati solicitat presedintelui sa va prezinte care este situatia la zi a problemei pe care o sesizati aici ? daca nu , urmati acest lucru , adica faceti o petitie , luati nr de inregistrare si cu raspunsul primit de la acel serviciu din primarie , faceti o petitie si Domnului Primar al sectorului si o inscriere in audienta unde sa i explicati situatia si cum se ocupa functionarii primariei de sesizarile cetatenilor .
Dar sa nu va puneti mari sperante in rezolvarea problemei.
Oalta intrebare se refera la felul cum reactioneaza si alti proprietari , pe ei ii preocupa cum decurg lucrurile in asociatie , sau presedintele profita de " implicarea " acestora !
SI atunci , daca va implicati doar Dumneavoastra , nu v reau sa va dezamagesc , dar singur , aveti sanse putine .
Mai mobilizati si alti proprietari , explicatile cum stau lucrurile , faceti o petitie in numele la mai multi proprietari , caci poate , poate aveti sanse de izbanda.
Peste o luna ,doua , va avea loc adunarea generala , aveti sansa sa l dati jos pe acela care va rade in nas,

Stiti ca , conform art 10 din legea 230/2007 aveti dreptul sa solicitati orice document al asociatiei , scrieti si aceasta in petitia pe care o adresati presedintelui , sa vedeti ce spune ., aveti inca un moriv in plus la Primar , uite domnule , i am solicitat asa si asa si nu da curs cererii.
Dar totate aceste le solicitati impreuna cu alti proprietari , caci singur va bateti cu morile de vant .
Asa cum va solicita si ynocentta , detaliati mai amanuntit situatia , in general eu am inteles despre ce este vorba , altfel mai primiti si alte sfaturi
Va doresc succes si sa aveti rabdare .
multumesc de raspuns ! i-am scris presedintelui sa-mi puna la dispozitie un act al asociatiei dar nu m-a lasat sa-l vad ... mi-ati dat o idee sa ma adresez primariei si sub acest aspect. Da sint singur aproape de fapt sintem cam 2-3 . La adunare vin cam 5-6 persoane din care 3 de partea presedintelui ( cred ca au un interes fata de reclama pusa pe bloc caci prea se tin cu dinti de ea ) si oricum nu s-a mai facut din decembrie 2012 ! si sub acest aspect ma voi adresa primariei . dar spuneti-mi ceea ce face presedintele asociatiei este un fapt penal ? ma refer la derularea contractului cu firma de publicitate in defavoarea asociatiei de proprietari ( dpdv. financiar ma refer ).

Alte discuții în legătură

Reclama pe bloc rivas rivas buna ziua ! in anul 2008 s-a instalat o reclama pe blocul unde locuiesc (prinsa de structura terasei ) deasupra a 2 balcoane ( 2 apartamente ) , la vremea ... (vezi toată discuția)
Reclama ilegala pusa pe bloc rivas rivas in anul 2008 o firma a instalat o reclama deasupra balconului meu ( eu stau la etajul 10 ) prinsa de structura mai inalta a terasei . La vremea respectiva am ... (vezi toată discuția)
Reclama pe bloc pisssssi pisssssi Buna ziua, din 2006 sunt proprietarul unui apartament care are montata o reclama luminoasa pe partea exterioara a balconului. Administratorii imobilului ... (vezi toată discuția)