avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 742 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... reclama pe bloc
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

reclama pe bloc

buna ziua ! in anul 2008 s-a instalat o reclama pe blocul unde locuiesc (prinsa de structura terasei ) deasupra a 2 balcoane ( 2 apartamente ) , la vremea respectiva am fost de acord ( da fapt am semnat pt. contoare gaze dar administratorul a folosit semnatura noastra ca si cum ne-am fi dat acordul conform legii ca proprietari direct afectati ). Din cite stiu firma care a instalat reclama nu are autorizatie de constructie. Am sesizat acest lucru la primarie sector 3 , dar doar au somat pe presedintele de atunci sa vina la primarie si cu asta s-a incheiat. Acum in anul 2013 m-am adresat cu o cerere de reziliere a contractului cu firma respectiva ( trimisa prin posta confirmare de primire ) noului presedinte dar nu mi-a raspuns in scris.Am solicitat desfintarea reclamei din cauze obiective : zgomot mare la vint, este iluminata si vara se aduna multe insecte ce cad in balcon, structura de care este prinsa are un grad mare de degradare si se poate rupe : fiind un baner agatat de un cadru metalic. M-am adresat din nou primariei sector 3 si mi-au raspuns dupa 30 de zile ca au trimis somatii firmei respective cit si presedintelui asociatiei. Am sesizat si inspectoratul de stat in constructii de la care n-am primit inca niciun raspuns. Va rog sa-mi raspundeti la doua intrebari :
1. daca am fost de acord cu reclama pusa pe bloc in anul 2008 , ( am spus cum au luat semnatura de la noi ) acum pot sa nu mai fiu de acord ?. Ma gindesc ca nu m-am insurat cu reclama pe viata ....in sensul art. 41 ca proprietari direct afectati .
2. cum vad ca taraganeaza lucrurile cu institutiile statului care au abilitatea sa controleze , ma gindesc sa dau in judecata asociatia de proprietari sau numai pe presedinte ? sa obtin o hotarire care sa-i oblige sa demonteze reclama. Ce acte imi trebuiesc , cit ar costa fara sa cer daune materiale , sau cit ar costa daca as cere daune materiale.Imi trebuie avocat ? Unde depun solicitarea mea ?
multumesc anticipat pt. raspuns
Cel mai recent răspuns: rivas , utilizator 21:53, 26 Aprilie 2013
1-Pentru raspuns la obiect este necesar sa se cunoasca clauzele contractual asumate intre asociatia de proprietari si firma beneficiara
In contract sunt prevazute clauze privitoare la obiect,durata,cost,reziliere,forta majora
Intai trebuie sa clarificati justificarea tabelului semnat de dvs in 2008 daca tabelul este intocmit pentru contoare gaze contractul pentru schimbat destinatie si aspect parte comuna imobil poate fi reziliat
Daca insa tabelul a fost intocmit special pentru schimbare destinatie si aspect parte comuna imobil,pentru eventuala cerere de reziliere trebuie studiat cu responsabilitate contractul
2-Reprezentantul legal al asociatiei de prorietari este presedintele acesteia,care in temeiul dispmart 31 din l nr 230/2007 detine autoritatea si competenta sa reprezinte si sa apere interesele asociatiei si a membrilor proprietari in relatiile cu tertii sau ale asociatiei in procesele initiate de un proprietar
Pentru a solicita reziliere contract,dezafectare baner,este necesar initial sa cunoasteti temeinic clauzele contractual asumate de parti
Conditionat de continutul contractului,puteti formula actiune in justitie impotriva asociatiei de proprietari prin reprezentant legal presedinte, ocazie cu care va puteti constitui parte civila si solicita daune pe care trebuie sa le sustineti si probati temeinic
am studiat contractul si este o clauza de reziliere : cu 30 de zile inainte sa fie anuntata una dintre parti. Contractul este facut pe 2 ani cu prelungire de drept pt. aceeasi perioada, daca partile nu convin altfel printr-un act aditional cu 30 de zile inainte de expirarea contractului. ce inseamna ” dreptul la prim refuz ” ?este specificat in articolul privind valabilitatea contractului: asociatia va acorda firmei dreptul la prim refuz privind inchirierea spatiului respectiv.Dar totusi daca nu mai sint de acord in sensul art.41 ca proprietar direct afectat de reclama ( zgomot , lumina etc). pot cere in instanta rezilierea contractului ?daca presedintele refuza sa faca acest lucru cu toate ca in contract este specificata aceasta clauza . Acum in vara se implineste o alta perioada de 2 ani si exista aceasta posibilitate de reziliere . Este in acest context necesara si hotarirea asociatiei de proprietari pt. a fi reziliat acest contract?
Daca va sustineti si va probati neajunsurile ,eventualele prejudicii cauzate de existenta banerului,exista posibilitatea solutionarii direct la nivelul asociatiei de proprietari-parte in contract
in continuarea celor scrise de mine mai sus : am primit raspuns de la primarie ca firma care a montat reclama pe bloc are autorizatie de constructie din anul 2010, cu toate ca reclama este montata in anul 2008.(am vazut in legea 50/1991 ca fapta de a monta fara autorizatie se prescrie dupa 2 ani ). Mai pot sa-i trag la raspundere pe presedintele de atunci si comitetul executiv ca au permis montarea reclamei fara a avea autorizatie de constructie in sensul art. 41 din legea 230 ? mai mult decit atit presedintele se pare ca a fost si amendat de primarie dar cu toate acestea nu a dat reclama jos ( se obisnuieste ca amenda sa fie platita de firma care pune reclama si nu este in regula cu actele, in intelegere cu presedintele ) . Dar functionarii de la primarie mai pot fi trasi la raspundere deoarece nu si-au indeplinit sarcinile conform legii 50/1991 si a fisei postului multumindu-se doar cu amenda data ( nu sint totusi sigur ca l-au amendat pe presedintele asociatiei - mai astept un raspuns de la primarie sector 3 ). Unde se pot reclama functionarii publici ? multumesc frumos pt. orice raspuns
Functionarii publici se reclama la organul ierarhic superior, adica la primar.

Dar, daca presedintele a fost amendat, ei nu puteau face mai mult.

Alte discuții în legătură

Functionari publici ai primariei rivas rivas unde se pot reclama functionarii publici ai primariei ? ce institutie este abilitata sa-i sanctioneze contraventional in contextul legii 230/2007 ? multumesc (vezi toată discuția)
Reclama ilegala pusa pe bloc rivas rivas in anul 2008 o firma a instalat o reclama deasupra balconului meu ( eu stau la etajul 10 ) prinsa de structura mai inalta a terasei . La vremea respectiva am ... (vezi toată discuția)
Reclama pe bloc. pres. asoc. de locatari a spus ca semnatura mea nu conteaza shalimar shalimar Saptamana trecuta a venit presedintele de asociatie la mine pt a-i semna aprobarea de a pune reclama pe peretele exterior al blocului, pe partea unde am si eu ... (vezi toată discuția)