avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 741 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... reclama ilegala pusa pe bloc
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

reclama ilegala pusa pe bloc

in anul 2008 o firma a instalat o reclama deasupra balconului meu ( eu stau la etajul 10 ) prinsa de structura mai inalta a terasei . La vremea respectiva am sesizat primaria sector 3 ca firma nu are autorizatie de constructie in sensul art.41 din legea 230. Am primit raspuns ca au venit si au vazut ca fapta este reala si l-au somat pe presedintele de atunci sa se prezinte la primarie , dar acesta nu a mers la primarie asa incit cei de la primarie mi-au scris ca au sesizat politia pt. identificare si amendare a presedintelui. Dar totul s-a oprit aici , reclama fiind pe bloc cu toate insistentele mele verbale sa fie data jos deoarece la vint produce zgomot mare si fiind si iluminata atrage insecte ce intra in apartament. Acum in anul 2013 am facut din nou o sesizare la primarie si mi s-a raspuns ca firma are autorizatie de constructie din anul 2010 .Deci la doi ani dupa ce au montat reclama pe bloc ( se pare ca au asteptat 2 ani ca sa se prescrie fapta conform cu legea 50/ 1991 ). Mai pot sa fac ceva acum ? S-a prescris si fapta presedintelui si a adminstratorului , a comitetului executiv care au permis instalarea reclamei stiind ca firma nu are autorizatie de constructie ?. Dar functionarii de la primarie mai pot fii trasi la raspundere deoarece nu au solutionat pina la capat sesizarea mea multumindu-se doar sa amendeze ( dar nici aici nu este clar daca au facut-o) si ne urmarind ca reclama instalata ilegal sa fie indepartata ?. Nu stiu daca firma benefiara a reclamei si a platit taxele in acesti 2 ani si daca au facut-o , cum a fost cu putinta daca reclama nu avea autorizatie de constructie sau nu i-a intrebat nimeni de asa ceva. Sa ma adresez politiei pt. a face o ancheta ? multumesc
Cel mai recent răspuns: elga50 , moderator 13:56, 19 Aprilie 2013
Interventie moderator
Ati mai deschis un topic pe aceasta tema.
Va rog sa continuati discutia acolodaca aveti noutati sau intrebari suplimentare.
Aici voi inchide topicul.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Reclama pe bloc rivas rivas buna ziua ! in anul 2008 s-a instalat o reclama pe blocul unde locuiesc (prinsa de structura terasei ) deasupra a 2 balcoane ( 2 apartamente ) , la vremea ... (vezi toată discuția)
Functionari publici ai primariei rivas rivas unde se pot reclama functionarii publici ai primariei ? ce institutie este abilitata sa-i sanctioneze contraventional in contextul legii 230/2007 ? multumesc (vezi toată discuția)
Reclama pe bloc pisssssi pisssssi Buna ziua, din 2006 sunt proprietarul unui apartament care are montata o reclama luminoasa pe partea exterioara a balconului. Administratorii imobilului ... (vezi toată discuția)