avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 924 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme juridice în afaceri - ... contract de transport
Discuție deschisă în Probleme juridice în afaceri - contracte între profesionişti

contract de transport

As dori cateva sfaturi daca se poate:D. Intre doua firme exista un comanda de transport A este transportator B casa de expeditii. Transportul se realizeaza. Totul e ok pana la primirea facturii de catre B prin scrisoare recomandata pt serviciile prestate de A. Atunci B constata ca pe factura nu apare firma A ci apare firma "Am" .Impacientat B suna la A si cere lamuriri. A ii spune ca nu e nici o problema ca patronii sunt aceeasi. Nelamurit f bine B nu plateste factura si se trezeste ca este dat in judecata de catre A.
Partea ciudata este aceea ca la dosarul instantei apare o alta factura si anume in dreptul vanzatorului apare firma A cu toate datele ei si nu firma "Am" care apare in factura trimisa lui B. facturile sunt identice la numar , suma si cumparator si sunt diferite la seria facturii si vanzator.:stunned:
Ce poate sa faca B impotriva lui A in instanta?:help:
Multumim pt sugestii!:bow:
Cel mai recent răspuns: Analore , utilizator 15:47, 17 August 2009
ati putea invoca o lipsa calitate procesuala activa, aratand factura care ati primit-o.
sa invoce faptul ca nu a primit ultima factura, cea corecta, de la dosar si sa plateasca factura la primul termen
B ar putea sa faca cerere de chemare in garantie a societatii Am, aratand faptul ca a achitat catre Am pretul serviciilor prestate de A, la indicatia acestei din urma societati.

O alta varianta este ca B sa achite factura emisa de A si apoi sa se indrepte impotriva Am cu actiune in instanta, intemeiata pe plata nedatorata facuta catre aceasta societate.
Nu prea poate sa faca nimic beneficiarul B, cat timp a lansat o comanda care i-a fost onorata. Prestatorul A a emis factura, iar B trebuie sa achite contravaloarea serviciilor.
1.Firma B ,pentru ca stie ce nr.de dosar exista pe rolul instantei din citatia primita isi face delegatie catre arhiva Tribunal,Judecatorie si studiaza dosarul -adica faceti copie de pe factura si recomandarea de primire si comparati cele doua facturi cat si recomandata de trimitere cu confirmarea de primire cu semnatura dv.,de ce va spun asta pentru ca se poate intampla ce A sa fie sa fie administrar al celor 2 firme si sa fii incurcat "borcanele"sa fii factural ulterior dandu-si seama de greseala(verificati si virgula pusa pe acolo prin factura aceea:sorry: sper sa fii pastrat si plicul in care ati primit factura?)
2.Daca toate aceste acte sunt identice :(( trebuie sa platiti pana la primul termen
3.Daca nu sunt identice actele depuse in dosarul cauzei cu ceea ce ati primit dv.de la firma A depuneti intampinare (sper ca nu ai pierdut termenul) pana la primul termen in care mentionati neconcodantele gasite de dv.

Alexandra

Alte discuții în legătură

Perceperea de penalitati pentru neplata factura serviciu transport isabelarusu isabelarusu Buna ziua, Solicit opinie cu privire la urmatoarea solutie pentru a avea baza pentru perceperea de penalitati de 1%/ zi de intarziere in cazul in care nu se ... (vezi toată discuția)
Cerere de chemare in garantie ContSters6135 ContSters6135 Am si eu o intrebare. Insa, mai intai, sa expun cazul cat de cat.In martie 2007 societatea noastra a incheiat un contract de livrare cu o alta societate, ... (vezi toată discuția)
Este o comanda ferma sau nu ? oanaportar oanaportar Buna ziua ! Pe Gmail-ul institutiei noastre s-a primit o solicitare din partea unei persoane fizice ca institutia noastra sa ii presteze un ... (vezi toată discuția)