avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1101 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Neplata pensiei alimentare (tatal lucreaza in Germania)
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Neplata pensiei alimentare (tatal lucreaza in Germania)

Buna ziua,
as dori niste informatii foarte pretioase de la domniile voastre si anume va voi relata in continuare problema mea...
Sunt div. de 4 ani si ceva, 2 copii in intretinere, minori. S-a stabilit prin sentinta ca tatal trebuie sa plateasca 1/3 celor 2 copilasi , respectiv 1/6 pt fiecare copilas in parte. Totul bine si frumos caci s-a respectat o perioada treaba asta cat a fost angajat. Apoi a fost dat afara prin concediere de la serv si trecut in somaj iar mai apoi nu a mai platit nimika o perioada desi stiam ca si daca esti in somaj trebuie sa platesti partea stabilita prin lege din venit. Problema mea este ca... de fix 1 an de zile lucreaza angajat legal in Germania ca si IT manager la un lant de hotele si nu-mi mai plateste pensia alimentara cuvenita din venitul sau ci doar cat are el chef si cand are chef... De ex primesc aprox 3 mil si ceva pe luna pt ambii copii, ceea ce nu reprezinta pensia alim. propriu-zisa... Nici macar 100 euro nu este. Nu stiu in ce oras sta, dar l-am gasit pe net unde lucreaza. Mentionez ca el nu a prezentat la firma, unde lucreaza in prezent in Germania, nici un fel de document cum ca ar avea datorii de platit in tara la copii. Nu era normal sa fie verificat cumva? Sau este de datoria mea sa-l caut international prin ambasada, ministerul justitiei si ministerul de externe si sa deschid procese ori de cate ori isi muta dl serviciul sau schimba orasul/tara???? Trebuie neaparat sa deschid proces de majorare de pensie sau pur si simplu Min de Justitie transmite mai departe instiintarea la firma respectiva in leg cu pensia?? Am citit undeva despre Conventia Onu din 1956 dar acolo spune ca daca sunt procente la pensie atunci nu se recunoaste. La mine este o treime.. tot procent se considera??? Ce ma sfatuiti sa fac mai departe? Primesc retroactiv plata si de un an de cand lucreaza? Va multumesc foarte frumos!
Cel mai recent răspuns: dia_dia45 , utilizator 10:57, 16 Ianuarie 2014
ceea ce nu inteleg eu este ca daca Ministerul Justiţiei a fost desemnat, în temeiul Legii nr. 26/1991, autoritate transmiţătoare, atunci de ce nu a facut asta automat, in momentul in care fostul sot s-a angajat in Germania?? Chestiile astea nu sunt verificate? Trebuie eu sa-l caut mereu si sa-l verific daca s-a mutat intr-o tara, in ce oras sta etc????? Iar oridecate ori el isi schimba locul de munca, eu sa-l chem in judecata pt majorare de pensie? Nu vi se pare absurda chestia? Parerea mea este ca ar fi trebuit sa fie verificat la angajare oriunde mai ales in UE daca are datorii in tara...
cel mai simplu contactati un executor din Germania ( trebuie sa existe, in Italia este plin) Hoatararea dvs este recunoscuta in Germania.
executor in Germania?? si atunci trebuie sa traduc legalizat hotararea judecatoreasca? cam cum se platesc executorii astia din Germania, isi iau ei singuri cota parte din ceea ce trebuia sa-mi plateasca fostul sot?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pensia alimentara laurafs laurafs buna ziua , as dori sa stiu si eu daca se poate face recalcularea pensiei am 2 fetite, primesc o pensie lunara de 180 de lei ptr amandoua fostul sotul ... (vezi toată discuția)
Obtinere pensie intretinere minor cand tatal lucreaza in strainatate alex1an alex1an buna seara.in urma divortului fostului meu sot ia fost stabilita plata unei pensii pt intretinere minor in cuantum de 1/6 din minimul pe economie.el de ceva ... (vezi toată discuția)
Pensie alimentara cand tata munceste cu acte in afara tarii Elenapusa Elenapusa Cum se poate cere marirea pensiei alimentare pentru un copil, in contextul in care tatal declara in Ro ca nu muceste si ca nu are serviciu, dar el de fapt ... (vezi toată discuția)