avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 952 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Calculatie perioada --pt pc suspendat. Ajutor!!
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Calculatie perioada --pt pc suspendat. Ajutor!!

In sept 2008 am fost oprit in Bucuresti de Pol Rutiera pt depasire coloana la semafor.Am fost lasat sa plec aducandumi-se la cunostinta verbal ca se poate retine pc pt 30zile.Nu sa intocmit p-v , nu am semnat nimic,nu au fost martori. Am circulat nestiind de retinerea pc, neprimind nimic prin posta. Pe 4Nov2008 am fost oprit si aflu ca circul fara pc,fiind retinut in vederea suspendarii(30zile). #-o Sa facut dosar,declaratii ,proces-verbal,etc dar nu am primit nici o dovada de circulatie sau nu. In dec2008 la inceput, am fost audiat de anchetatorul de la circulatie.Tot atunci am predat si pc-ul si am primit o dovada fara drept de circulatie(actul fiind fizic la mine). La inceputul lui Aprilie 2009 a ajuns dosarul la Parchet. Aici am aflat ca poate dura de la o luna in sus. TOT ACEST TIMP NU AM cerut dovada de circulatie sau vreun demers in acest sens!
"Mi sa spus" ca se retine permisul pt 90zile + amenda administrativa + 1luna(fapta anterioara).

1.Vreau sa stiu va rog cu exactitate cum se face calculul pt aceasta perioada de 90zile. De cand incep ele sa se numere????? Repet, Nu am avut dovada de circulatie pe tot acest timp. Dupa calculul meu, aceasta perioada sa scurs din momentul cand am fost prins circuland fara drept de circulatie(4nov2008). Sau... de la inceputul lui dec2008 de cand am predat permisul organului de ancheta.
2.Daca ma duc zilele acetea la parchet,si cer 30zile pt circulatie - prelungirea dovezii( e Pastele doar!! ) , de cand se vor calcula cele 90zile (bineinteles cu conditia ca procurorul sa dispuna asa)??????? de cand am fost prins a2a oara???? de cand am predat permisu???? sau de cand procuroru a dispus neincepere si aplicarea masurii cutare??????

multumesc ,anticipat.

Alte discuții în legătură

Permis suspendat de catre un echipaj de politie si nu de rutiera b3791m b3791m Salut. In data de 9.10.2015 am fost prins de catre un echipaj de politie \"circuland\" (ca defapt stationam in fata unui magazin) cu numere provizorii ... (vezi toată discuția)
Conducere cu permis suspendat!!! mfs1988 mfs1988 Buna! In februarie am fost prins conducand cu permisul suspendat (pentru cumul de puncte)! Procurorul mi-a dat o amanda si a dispus scoaterea de sub urmarire ... (vezi toată discuția)
Cat dureaza pana primesc rezolutia? nedelcu catalin nedelcu catalin buna ziua as vrea sa stiu si yo cat dureaza pana i-mi trimete rezolutia la un dosar in care am avut accident care sa produs cu victima(ranire). aq dosaru meu e ... (vezi toată discuția)