avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 529 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Conducere cu permis suspendat!!!
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Conducere cu permis suspendat!!!

Buna! In februarie am fost prins conducand cu permisul suspendat (pentru cumul de puncte)! Procurorul mi-a dat o amanda si a dispus scoaterea de sub urmarire penala! Am fost cu comunicarea la politie am predat-o si mi s-a spus ca mai trebuie sa astept 30 de zile pana se fac nu stiu ce acte ??? ce acte ??? pentru ce trebuie sa astept 30 de zile? asta e prima intrebare iar a 2-a mai importanta este despre suspendare.... am inteles ca voi mai primi pe langa amenda o suspendare de 3 luni sau de cat! De cand se calculeaza aceasta suspendare data de cei de la politie(caci procurorul nu a specificat asa ceva)??? Unii imi spun ca din momentul de cand m-au prins circuland fara carnet, altii de cand a ajuns dosarul la parchet, altii de cand s-a dat solutia!...
Astept un raspuns concret si nu pareri!!!

Va multumesc foarte frumos!

Numai bine!
RADU
Cel mai recent răspuns: dorians , utilizator 18:52, 25 Octombrie 2009
1-Acesta este termenul legal de solutionat ,conform norme in vigoare
2-Suspendare se calculeaza de la momentul constatarii si consemnariifaptei in PV incheiat de catre organul de politie
merci foarte frumos pentru ajutorul atat de promt!...
buna! aseara m-am intalnit cu un prieten care lucreaza la SPR si l-am intrebat si pe el de cand se calculeaza suspendarea si el imi spune ca de cand a dat procurorul sentinta! Eu ii spun dar bine dar procuroru nu mi-a dat suspendare... voi imi dati! El imi zice stiu dar tu in timpu cercetarii puteai sa ceri dovada cu drept de circulatie... pai zic cum ca e cauza penala... e fara drept de circulatia! Iar el ma contrazice ca cica ar fi cu drept pe timpul cercetarilor!
Nu mai stiu ce sa cred! El greseste? Gasesc undeva aceasta procedura?
Procurorul nu da sentinta .
Procurorul este autorizat si detine in limitele de competenta sa analizeze si sa se pronunte in baza probelor si concluziilor organelor de politie
deci pana la urma? de la PV sau de la ordonantza?

Alte discuții în legătură

Am fost prins cu permisul suspendat dannyel87 dannyel87 Pe 19 ianuarie am fost oprit de un echipaj de politie deaorece depasisem limita de viteza, le-am dat actele si in momentul in care m-au verificat mi-au spus ca ... (vezi toată discuția)
Recuperare permis de conducere dupa incetarea procesului penal George83 George83 Sunt absolut scarbit de incompetenta si birocratia care o gasesti la Politia rutiera... Nu stiu pe cine sa intreb si unde sa ma duc...nimeni nu iti spune ... (vezi toată discuția)
Alcoolemie - dreptul de a mai conduce autoturismul kmD kmD [b] Cautand pe Internet despre problema mea am dat de acest site si m-am gandit sa incerc si aici gasirea unui raspuns concludent. Fara sa va ocup ... (vezi toată discuția)