Buna! In februarie am fost prins conducand cu permisul suspendat (pentru cumul de puncte)! Procurorul mi-a dat o amanda si a dispus scoaterea de sub urmarire penala! Am fost cu comunicarea la politie am predat-o si mi s-a spus ca mai trebuie sa astept 30 de zile pana se fac nu stiu ce acte ??? ce acte ??? pentru ce trebuie sa astept 30 de zile? asta e prima intrebare iar a 2-a mai importanta este despre suspendare.... am inteles ca voi mai primi pe langa amenda o suspendare de 3 luni sau de cat! De cand se calculeaza aceasta suspendare data de cei de la politie(caci procurorul nu a specificat asa ceva)??? Unii imi spun ca din momentul de cand m-au prins circuland fara carnet, altii de cand a ajuns dosarul la parchet, altii de cand s-a dat solutia!...
Astept un raspuns concret si nu pareri!!!
Chiar daca e vorba de proces penal sunt anumite situatii in care se putea solicita prelungirea dovezii de circulatie in cazul in care exista o dovada cu care prevedea acest drept.
Nu vreau sa-l jignesc pe prietenul dvs de la SPR insa ca o dovada a inteligentei politistilor este rapsunsul acestuia de genul "puteai sa ceri prelungirea dovezii de circulatie" in conditiile in care ai fost prins conducand cu permisul suspendat :D
Suspendarea opereaza din momentul incheierii P-V la politie
Suspendarea permisului de conducere,incepe din momentul constatarii contraventiei pentru care s-a dispus aceasta masura.Este bine sa mergeti la politie pentru a vedea care este situatia si a lua(din punctul dvs.de vedere)masurile care se impun pentru rezolvarea situatiei.
Prima fapta ----- cumul de puncte si permis suspendat
A doua fapta (infractiune)------- ati condus cu permisul suspendat.
Parerea mea (depinde si de anumite perioade de timp)
Degeaba ati avea drept de circulatie pt ca dvs ORICUM aveati permisul suspendat...
(nu mai intru in detalii cu referire la comunicare, intarzierea depunerii permisului etc)
In opinia mea sunt doua fapte distincte care trebuie tratate ca atare