avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1092 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Recuperare permis de conducere dupa incetarea ...
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Recuperare permis de conducere dupa incetarea procesului penal

Sunt absolut scarbit de incompetenta si birocratia care o gasesti la Politia rutiera... Nu stiu pe cine sa intreb si unde sa ma duc...nimeni nu iti spune nimic,toti te trateaza ca pe ultimul om... Am si eu o intrebare la dumneavoastra daca se poate....nu stiu unde sa ma duc si ce sa fac. Am avut un accident soldat cu victime anul trecut in septembrie. Persoana respectiva a avut 40 de zile de ingrijiri medicale. Am fost cercetat si trimis in judecata pentru vatamare corporala din culpa (art. 184).Am reusit sa ma impac cu victima abia dupa mai bine de 1 an de la accident procesul terminandu-se la inceputul lunii noiembrie anul asta. Instanta a dat sentinta de incetare a procesului penal si plata a 200 ron de cheltuieli judiciare. Am fost la rutiera sa intreb cum pot sa-mi recuperez permisul si mi-au zis sa aduc un certificat de solutie dupa care va trebui sa fac o cerere la comandant.BUN! Am fost am luat certificatul,m-am intors la rutiera si mi-au spus ca nu e bun, ca trebuie decizia finala si irevocabila.ok. Pana la urma am sa le duc si foaia respectiva....intrebarea mea este: La ce sanctiuni sa ma astept dupa ce fac cererea respectiva la comandant? Mentionez ca dupa ce mi-au retinut permisul am stat 4 luni fara sa conduc, dupa care am auzit ca procurorul poate elibera o dovada asa ca am mai condus fix 2 luni..ultima dovada de la procuror expirand la inceputul lui martie... Comandantul politiei mai poate sa-mi suspende inca 3 luni permisul dupa ce am stat pe "tusa" asa mult?La ce sa ma astept si cum sa procedez in situatia mea? Mentionez ca permisul de conducere estestrain,fiind eliberat intr-un stat membru UE, eu neavand niciodata permis romanesc. Va multumesc anticipat si va rog din suflet ajutati-ma cu un raspuns!
Ultima modificare: Vineri, 20 Noiembrie 2009
George83, utilizator
Cel mai recent răspuns: Radu Gabrian , Mediator 20:32, 14 Iunie 2010
BUNA ZIUA
mergeti la instanta unde vati judecat solicitati o hotarare judecatoreasca unde sa va fie trecut ca este definitiva si irevocabila hotararea si cu aceasta mergeti la politie pentru permis .
bafta
end a scris:

BUNA ZIUA
mergeti la instanta unde vati judecat solicitati o hotarare judecatoreasca unde sa va fie trecut ca este definitiva si irevocabila hotararea si cu aceasta mergeti la politie pentru permis .
bafta

Daca ar fi asa de simplu ar merge tara asta ca pe roate.... Am dus hartia si mi s-a spus sa fac o cerere la comandant si acuma astept.... Totusi ultima dovada cu drept de circulatie data de procuror a expirat in luna aprilie.... Mai are voie sa imi suspende permisul inca 3 luni? Citisem undeva ca daca au trecut 6 luni de la data comiterii infractiunii politia rutiera nu te mai poate sanctiona... E adevarat sau e doar imaginatia unui forumist?:)
Permisul nu v-a fost anulat (aceasta sanctiune complementare e numai atributul instantei de judecata ) , ci a fost retinut , pe perioada cercetarilor penale.Asa incat , va recomand sa-l redobanditi , facand dovada impacarii cu partea vatamata , precizata in hotararea definitiva si irevocabila , de la procurorul care a supravegheat urmarirea penala.Succes.
Nu mi-a fost anulat permisul dar eu m-am impacat cu persoana respectiva abia la al-3-lea termen de judecata....dosarul era deja la judecatorie nu mai era la procuratura... Nu stiu daca incetarea procesului penal e acelasi lucru cu neurmarire penala..... Eu va intreb daca comandantul Politiei rutiere mai poate dispune suspendarea permisului. Au trecut totusi aproape 8 luni de cand mi-a expirat ultima dovada cu drept de circulatie data de procuror....8 luni de cand am condus ultima data....
Am fost prins conducand fara permisul de conducere,el fiind suspendat . Mi-a fost intocmit dosar penal , imi pot scoate dovada in timpul procesului ?

Alte discuții în legătură

Vatamare corporala din culpa (art. 183, alin. 1 si 3 cod penal) laur007 laur007 Am fost cercetat penal in urma unui accident rutier, mai pe scurt : am accidentat un pieton pe o trecere de pietoni, mi-a fost retinut permisul, am prelungit ... (vezi toată discuția)
Recuperare permis suspendat Daniel85 Daniel85 Pe data de 31.11.2008 mi s-a suspendat permisul de conducere pentru numere expirate in judetul Salaj iar eu sunt din Vaslui. Problema mea este cand o sa imi ... (vezi toată discuția)
Conducere cu permis suspendat George2395 George2395 Buna ziua, pe data de 5.11.2017, am fost depistat de catre politie conducand cu permisul suspendat, dupa 2 ani ..am primit urmatoarea sentinta.Solutia pe ... (vezi toată discuția)