avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 769 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... Poprire cont salariu pentru datorie bancara
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

Poprire cont salariu pentru datorie bancara

am contractat in 2008 un credit in CHF...am fost invitata in luna decembrie 2013 sa fac o cerere de preschimbare in ron...sunt cu plata la zi dar in urma conversiei ar trebui sa se retina suma rezultata in roni direct din salariu (cont debit deschis la aceiasi banca)...nu am mai fost sunata pentru perfectarea actului aditional ramanand astfel in faza de cerere scrisa adresata de catre mine bancii (care ma anuntase ca am fost "selectata" pentru a face ,la cererea mea, conversia din CHF in ron...).
Practic din aceasta luna sunt in imposibilitate de plata si as vrea sa stiu :
- daca banca poate pune poprire pe salariul meu (singurul venit in acest cont) in cuantum de 1/3...1/2...sau pe tot salariul net (fata de rata datorata lunar ramanand pe cont o suma )...in cazul retinerii de 1/3 ...1/2 ar fi o diferenta mai mare.
- daca contul este alimentat doar cu salariul, cine face dovada veniturilor...sau banca vede direct ca este vb.doar de salariu...si opreste doar 1/3 din net (ex. opreste 450 ron fata de 900 ron, valoarea integrala a ratei lunare).
- daca as face la un moment dat conversia creditului in ron...la ce curs se calculeaza...mi-au facut oferta ex: la 3,41 si o alta suma mai mica...de care uitasera!...la 3,70...
multumesc anticipat

Alte discuții în legătură

Poprire pe salariu vasilepetcu vasilepetcu Am salariu net 1500. Platesc deja rata credit 900. Vine un executor si cere 1/3 din net. Cum se va clacula? Cat imi va opri din salariu si cat ii va reveni lui? (vezi toată discuția)
Cat reprezinta mai exact poprirea in cazul executarii silite la un credit ipotecar? raduandrei_75 raduandrei_75 Buna ziua, va rog sa ma ajutati cu cateva raspunsuri competente (eventual cu numarul articolului din codul civil) la situatia mea. Mai exact, sunt divortat de ... (vezi toată discuția)
Poprire salariu goldenwolf goldenwolf Va rog frumos sa ma lamuriti asupra catorva aspecte: Am mai multe credite restante. In urma unui concurs de evenimente nefericite(boala, pierderea locului de ... (vezi toată discuția)