avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 694 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită Poprire pe salariu
Discuție deschisă în Executare silită

Poprire pe salariu

Am salariu net 1500. Platesc deja rata credit 900. Vine un executor si cere 1/3 din net. Cum se va clacula? Cat imi va opri din salariu si cat ii va reveni lui?
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 14:43, 12 Decembrie 2014
Formula este una simplă, matematică. Se împarte venitul net la 3, suma astfel rezultată este virată în contul indicat de către executor. Diferența de 1000 lei, vă revine dumneavoastră.
Si din 1000 eu platesc cei 900 la banca? Nu se ia in calcul si cat platesc la alta banca?
Ultima modificare: Vineri, 12 Decembrie 2014
vasilepetcu, utilizator
Se opreste 1/2 din venitul net pentru ambele retineri.
Asta doar dacă există două urmăriri silite prin poprire asupra veniturilor salariale. Din mesajul inițial nu rezultă acest lucru cu certitudine, astfel încât să justifice siguranța postării dumneavoastră. Eu am plecat de la premisa că obligația de plată a ratei de 900 de lei este una curentă, facută benevol de către debitor, nu una pentru care s-a demarat executarea silită.
vasilepetcu a scris:

Si din 1000 eu platesc cei 900 la banca? Nu se ia in calcul si cat platesc la alta banca?

Nu, nu se tine cont, dvs trebuia sa fi tinut cont cand v-ati imprumutat peste limita a cat puteati plati lunar din acel salariu.
Daca nu veti mai putea achita ratele si ceti ajunge la executare silita si pt acele credite, veti avea poprire pe 1/2 din salariu.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Blocare cont salariu Andreiarv Andreiarv Buna seara,am o restanta la un credit de nevoi pers,aprox 5 luni intarziere. In luna februarie,incercand sa fac o retragere de la un ATM am constatat ca am ... (vezi toată discuția)
Lamurire la executare silita MihaelaAna MihaelaAna Sunt un pic confuza si sper sa fiu lamurita un pic nmai bine,am hotarare judecatoreasca de executare silita cu poprire pe slar,pana aici ie bine,dar sunt si ... (vezi toată discuția)
Banca adrian_chivu2001 adrian_chivu2001 Buna ziua daca am un credit pe care nu l-am mai putut achita,in cazul in care se va recurge la executarea silita ,pot solicita in instantei poprirea a 30% din ... (vezi toată discuția)