avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 702 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... banca
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

banca

Buna ziua
daca am un credit pe care nu l-am mai putut achita,in cazul in care se va recurge la executarea silita ,pot solicita in instantei poprirea a 30% din venitul net?
asta pentru a evita blocarea contului din care imi ridic marele salariu.

va multumesc
cu stima
Ultima modificare: Luni, 3 Septembrie 2012
adrian_chivu2001, utilizator
Cel mai recent răspuns: CABINET DE AVOCAT "STOICA IOANA" , Avocat 13:59, 3 Septembrie 2012
Creditorul este cel in drept sa aleaga modalitatea concreta de executare, nefiind obligatoriu ca aceasta sa fie facuta prin poprire.

mentionez ca nu dispun de bunuri mobile si imobile pe numele meu.
Va multumesc
Poprirea contului este o modalitate de executare. In cazul in care se ajunge la executarea silita, numai prin poprirea contului se pot incasa ,, cu forta`` acesti bani din contul dvs. Pentru a se putea realiza cerinta dvs, de evitare a popririi ar trebui sa discutati cu executorul si sa va luati un angajament de plata de buna-voie in limita a 30% din salariu.
Prin poprire se va retine 1/3 din venitul net obtinut de dumneavoastra.

Luati legatura cu executorul judecatoresc pentru a fi initiata o o forma de plata benevola.
Ultima modificare: Luni, 3 Septembrie 2012
CABINET DE AVOCAT "STOICA IOANA", Avocat

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Executare silita- forme executare alexa1305 alexa1305 Am si eu o mare problema.Am o poprire pe 30% din salariu de la una din bancile la care sunt restanta.Acum am primit un \\"avertisment privind declansarea ... (vezi toată discuția)
Executare silita cu ordin de propire iulya15 iulya15 buna ziua,ieri am primit la posta o instintare de la un executor bancar prin care ma instinta ca banca la care am o datorie de 5000 euro,a facut solicitare de ... (vezi toată discuția)
Credit neplatit chivudana chivudana Acum 1 an am facut un credit de nevoi personale. Din imposibilitate de plata nu am mai platit. Cocreditor am avut-o pe fata mai mare. Mentionez ca nu am in ... (vezi toată discuția)