Eu va recomand sa va angajati un avocat ales pe durata urmaririi penale, iar acesta pe baza probelor de la dosar si a detaliilor oferite de dv., va poate da cea mai buna solutie in ceea ce priveste comportamentul dv. viitor atat in fata organelor de urmarire penala, cat si in fata instantei.
Termenul de judecata se va stabili de catre instanta numai dupa finalizarea cercetarilor din faza de u.p., dupa aducerea la cunostinta dv. a rechizitoriului (actul de sesizare a instantei) in care se va mentiona faptele pentru care se solicita trimiterea dv. in judecata si incadrarea lor juridica precum si sanctiunile prevazute de lege pentru savarsirea acestora.
Oricum aveti circumstante atenuante (lipsa antecedentelor penale), dar si agravante (fapta a fost savarsita de mai multe persoane, ati savarsit in concurs real doua infractiuni etc.). Numai instanta de judecata, pe baza probatoriului ce va fi administrat in fata acesteia va stabili in concret sanctiunea ce va va fi aplicata. ;)
In primul rand mi se pare interesant ca v-au prins cu permisul suspendat dar totusi vi s-a dat dovada CU drept de circulatie, deoarece in temeiul art.111 alin.(3) din OUG 195/2002 rep. nu ar fi trebuit sa procedeze astfel.
Legat de faptul ca persoana respectiva nu s-a constituit parte civila, aceasta posibilitate ii este conferita de lege pana la citirea actului de sesiare in fata instantei de fond.
In ce priveste pedepsele:
- conducerea cu permisul suspendat 6 luni - 3 ani sau amenda
- tentativa la furt calificat 1,6 luni - 7,5 ani
Referitor la primul termen de judecata, avand in vedere rapiditatea extrem de mare cu care s-a desfasurat ancheta penala (din cate am inteles sunteti deja inculpat) nu cred ca vor mai trece maxim 3 luni pana ce veti primi citatia.
In functie de peseapsa pe care o veti primi pentru fiecare infractiune, vi se va aplica pedeapsa cea mai grea, insa aveti toate sansele sa luati o suspendare conditionata.
Av. Adrian Posdarie
Chestia cu fuga ma face sa cred ca aveti noroc.
Puteati fi arestat preventiv.
Daca va angajati avocat ati avea sanse sa scapati de inchisoare cu executare.
avocat Claudiu Lascoschi
Se pare ca va faceti mai multe griji pentru faptul ca nu mai puteti conduce masina, decat pentru ceea ce vi s-ar putea intampla in urma savarsirii acelei tentative de furt. In fine, este problema dvs. Referitor la tentativa de furt, in mod cert va opera o conexare a cauzelor, fiind incident art. 34, c , C. procedura penala , infractiunea de conducere fara permis a-ti comis-o pentru,, a pregati, a inlesni sau a ascunde comiterea altei infractiuni".
Tentativa este sanctionata cu o pedeapsa cuprinsa intre jumatatea minimului si jumatatea maximului prevazut de lege pentru infractiunea consumata.
Depinde si de rolul pe care l-ati avut in cadrul activitatii infractionale ( autor, complice, instigator), de circumstantele atat personale cat si cele reale( in legatura cu fapta). Si fiindca avem si un concurs de infractiuni, pedeapsa se va stabili pentru fiecare dintre cele 2 , urmand a se aplica pedeapsa cea mai grea .La stabilirea pedepsei se va tine cont contributia pe care a-ti avut-o ,de gradul de pericol social al faptei, de circumstantele agravante si atenuantte.este recomandat sa va prezentati in fata organelor de cercetare penala ori de cate ori sunteti chemat si sa nu incercati a ascunde adevarul . Ca agravante , aveti cel puntin una, fapta comisa de mai multe persoane impreuna. Nu stiu daca erati cu totii majori...daca a-ti comis-o impreuna cu persoane minore, avem inca o agravanta.
:offtopic: Inchid acest topic. Daca doriti sa continuati sa o faceti acolo unde l-ati deschis prima data:
www.avocatnet.ro/content/for...
Va rog cititi Regulamentul inainte de a posta.