buna,va rg din tot sufletul ajutati-ma cu cateva raspunsuri.prietenul meu are 20 de ani si impreuna cu un prieten in varsta de 15 ani au spart in jur de 10 masini si au extras benzina,acestea au fost prinsi si retinuti .detineau in masina foarte multe bidoane de benzina :( este posibil sa se aleaga doar cu un dosar penal sau cu altceva si sa scape de pusarie ? in caz ca vor face puscarie care este pedeapsa .? precizez ca prietenul meu in varsta de 20 de ani mai are un dosar penal de acum un an deoarece a facut accident cu masina si nu detinea carnet....astept raspuns va rog...sunt disperata nu suport gandul ca o sa intre in puscarie [
daca noua infractiune este savarsita in termenul de incercare, atunci pierde beneficiul suspendarii conditionate/sub supraveghere si va executa prima pedeapsa si cea dea doua cu privare de libertate.
Nu sunt şanse pentru o nouă pedeapsă cu suspendare, întrucât legea prevede că , atunci când cel condamnat la o pedeapsă cu suspendarea executării pedepsei , comite o nouă infracţiune în cuprinsul termenului de încercare, beneficiul suspendării executării se revocă, urmând ca pedeapsa să se execute în întregime .Pentru cea de-a doua infracţiune se va aplica o pedeaspă care nu va fi contopită cu prima , ci se va dăuga la aceasta. Fapta prietenului dvs. constituie infracţiunea de furt calificat, iar pedeapsa prevăzută de lege este destul de mare, respectiv între 3 şi 15 ani. Se vor reţine mai multe agravante din câte văd , şi există prejudiciu.
Pentru infractiunea de acum un an,cea in legatura cu accidentul de circulatie,s-a pronuntat o pedeapsa cu suspendare?Eu nu vad sa se fi mentionat asa ceva.La fapta de furt calificat se va considera agravanta conform careia fapta a fost savarsita de un major impreuna cu un minor iar daca sustragerile au fost efectuate in locuri si momente diferite dar pe baza aceleiasi rezolutii infractionale,atunci se va retine o singura infractiune de furt calificat in forma continuata in concurs cu infractiunea de conducere fara permis auto si cea de distrugere din culpa sau,daca e cazul,vatamare corporala din culpa(nu s-a specificat daca accidentul a provocat victime).
Mi se pare imposibil ca prietenul tau sa scape fara o pedeapsa cu executare de minim 3 ani.Ar putea sa primeasca pana la 15 ani dar asta depinde de toate detaliile existente la dosar.
Adevărat că , recitind mesajul userului constat că specifică doar existenţa unui dosar de acum un an, fără vreo menţiune despre condamnare. În aceste condiţii această ultimă faptă este concurentă cu cea sau cu cele de acum un an, ceea ce presupune că se poate aplica şi un spor, se vor reţine circumstanţe agravante destule şi, situaţia nu va fi deloc cea la care speră utilizatoarea noastră.
Furt calificat
blondutzzu
as avea o intrebare ..in timpul minoritatii am avut mai multe furturi care sau contopi intrun singur dosar si am luat un an cu suspendare.dupa care aveam cei 2 ... (vezi toată discuția)