avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 811 soluții astăzi

Joi, 20 martie, are loc evenimentul: Impozitul minim global de 15%: Cadrul de implementare a Directivei Pillar 2 în România. Participă →

Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Impozit pe profit Plata impozit teren cedat prin comodat
Discuție deschisă în Fiscalitate - Impozit pe profit

Plata impozit teren cedat prin comodat

Buna ziua,

In conditiile incheierii unui contract de comodat intre o persoana fizica care cedeaza cu titlu gratuit dreptul de folosinta a terenului pentru o persoana juridica cine plateste impozitul pe teren.? Poate fi stipulat in contract obligatia de plata a impozitului de catre persoana juridica? Este in acest caz deductibila aceasta cheltuiala la calculul impozitului pe profit pentru societatea care primeste spre folosinta terenul?
Cel mai recent răspuns: trandafir2 , moderator 19:59, 14 Ianuarie 2014
Obligatia platii impozitului pe teren revine proprietarului.
Daca va trebuie o suma de bani pentru plata impozitului, puteti sa incheieti contract cu titlu oneros.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Poate comodatarul sa permita unui tert folosirea bunului primit in comodat? retromusculo retromusculo Am dreptul in calitate de comodatar Intreprindere Familiala sa pot ,, subinchiria\\" o parte din spatiul primit de la comodant daca acesta este de acord? (vezi toată discuția)
Contract de comodat ana-maria voicu ana-maria voicu buna seara!as dori si eu sa stiu daca in cazul unui contract de comodat in cazul unui imobil,comodatarul trebuie sa plateasca impozit??va multumesc (vezi toată discuția)
Cota impozitare in cazul contractului de comodat mystercristi mystercristi care este cota de impozitare pentru impozitul pe cladiri in cazul in care o societate isi desfasoara activitatea intr-o cladire privata a unei persoane fizice ... (vezi toată discuția)