avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 792 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Anulare adeverinta de proprietate
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Anulare adeverinta de proprietate

Buna seara! Am si eu o problema: bunicei mele i s-a eliberat in anul 1991 o adeverinta de proprietate asupra unei suprafete de teren de 0,26 ha, insa nu i s-a eliberat titlul de proprietate, desi a solicita acest lucru printr-o cerere asa cum prevedea Legea 18/1991 la acea data. Mama mea a solicitat primariei informatii despre aceasta situatie iar primaria a comunicat ca in baza unei noi hotarari a Comisiei Judetene de Fond Funciar din anul 1994, care abroga hotararea din anul 1991, se dispune anularea adeverintei de proprietate si anexa care purta nr. 20 avand in vedere modificarea regulamentului de aplicare a fondului funciar. Bunica mea nu a fost instiintata cu privire la aceasta situatie si in speta nu a mai formulat nicio alta cerere, insa in anul 1995 a decedat. Intrebarea este mai poate mama mea in calitate de unic mostenitor, sa solicite reconstituirea dreptului de proprietate si cum poate face acest lucru? Va rog dati-mi un punct de vedere pentru ca mi se pare ca primaria nu ma ajuta cu nicio informatie. Multumesc!PS poate mama mea sa se adreseze instantei de judecata si cum poate face acest lucru ce tip de actiune sa intenteze? Din nou va multumesc!

Alte discuții în legătură

Am adeverinta de proprietate nu am titlul de proprietate? florin TGV florin TGV Buna ziua! Bunicei mele i s-a eliberat dupa anul 1991 o adeverinta din partea Comisiei Judetene de Fond Funciar prin care i se comunica ca va fi ... (vezi toată discuția)
Invalidare titlu proprietate ciudin.constantin ciudin.constantin În anul 1994, în conformitate cu prevederilor L. 18/1991, pe baza actelor doveditoare (registru agricol) s-a emis pe numele socrului meu Titlu de proprietate ... (vezi toată discuția)
Retrocedare emiliana emiliana 1. Tatal meu are act partaj din anul 1947 pentru casa si 28,8ha teren cu moara pe terenul respectiv si 5 ha padure. S-a emis de catre primarie -titlu ... (vezi toată discuția)