avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1525 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Invalidare titlu proprietate
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Invalidare titlu proprietate

În anul 1994, în conformitate cu prevederilor L. 18/1991, pe baza actelor doveditoare (registru agricol) s-a emis pe numele socrului meu Titlu de proprietate prin care primeşte în proprietate suprafaţa totală de 0,9 ha prin reconstituirea dreptului de proprietate. Din această suprafaţă, tata-socru înstrăinează o parte, cu act de vînzare-cumpărare prin notariat. În anul 2004 tata-socru decedează; moştenirea nefiind dezbătută. Ulterior, Primăria comunei face cunoscut familiei precum că titularul, printr-o Cerere adresată preşedintelui comisiei locale de fond funciar, trebuie să solicite reconstituirea dreptului de proprietate pe aceeaşi suprafaţă - 0.9 ha - de data aceasta în conformitate cu prevederile L. 247/2005, întru-cât Titlul nu mai este valabil deoarece nu a fost validat de Comisia judeţeană. Ca urmare a acestui viciu de procedură,Titlul urmează să fie anulat pe cale judecătorească. Apelez pe această cale la competenţa d-voastră adresându-vă cu tot respectul întrebarea: Nu există o cale mai simplă de corectare a acestui viciu de procedură? Care ar fi aceasta? Vă mullţumesc mult de tot!
Cel mai recent răspuns: Kyandra , moderator 23:06, 28 Octombrie 2009
Desi sunt multe necunoscute in povestea dvs, nu pot decat sa presupun ca in anul 1995, la revalidarea Anexelor legii 18/1991, s-a descoperit ceva in neregula cu cererea socrului dvs.; ca urmare, comisia locala a propus comisiei judetene invalidarea dreptului de proprietate, comisia judeteana pronuntand hotarare in acest sens (indiferent ce va spune primaria, aceasta a fost procedura). Nu exista o alta situatie in care comisia judeteana sa trebuiasca sa valideze titlul de proprietate, intrucat chiar aceasta comisie l-a emis, impreuna cu OCPI-ul. In 1995, impreuna cu propunerile de invalidare, se inainta comisiei judetene si motivatia: cereti aceasta explicatie comisiei locale si, in functie de raspunsul lor vedeti ce aveti de facut.... Oricum, la vremea respectiva socrul dvs. trebuia sa fie instiintat de motivele invalidarii, intrucat avea dreptul legal sa faca contestatie, atat la propunerea comisiei locale, cat si la decizia comisiei judetene.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Legea 18/1991 RobyG RobyG Buna ziua. Strabunica mea (decedata) a facut cerere pt reconstituirea proprietatii inca de la sf anului 1991 pt. aprox. 2,50 ha (s-a luat in considerare reg ... (vezi toată discuția)
Nulitate titlu de prprietate Roxana alina  Stancu  Roxana alina Stancu Buna ziua. 4 din 6 descendenti au obtinut Titlu de proprietate in 1999 Pt un teren in baza Lg 18/1991. Acum in 2012 ceilalti 2 descendenti pot cere anularea ... (vezi toată discuția)
Titlu de propietar aiurelu36 aiurelu36 In 1969 am construit o casa pe un teren de la parinti,de atunci platesc impozit pe teren si casa,din 1990 cei de la primarie au tot venit si au masurat terenul ... (vezi toată discuția)