avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 245 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Cat imi revine in urma succesiunii?
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Cat imi revine in urma succesiunii?

Buna seara,

va fac cunoscuta urmatoarea situatie cu rugamintea de a-mi spune care este partea mea de mostenire: Mama mea s-a recasatorit cu un domn care avea 4 copii dintr-o casnicie anterioara. In anul 2008 tatal meu vitreg a decedat, iar urmatorul an si mama mea. As vrea sa fac succesiune insa nu stiu cat imi revine din totalul bunurilor pe care le aveau.
Cel mai recent răspuns: trandafir2 , moderator 08:19, 15 Ianuarie 2014
Tatal dvs. natural traieste? Aveti frati?
Care este masa succesorala si cand a fost dobandita si impreuna cu cine (cu tatal natural, cu cel vitreg)?
Ultima modificare: Marți, 14 Ianuarie 2014
trandafir2, moderator
Tatal natural nu traieste si mai am un frate..este vorba de un teren si o casa. As fi vrut sa stiu daca la data decesului tatalui vitreg cota pentru sotul supravietuitor era cumva de 1/2 asa mi s-a spus.
Cota pentru sotul supravietuitor este de 1/4, restul de 3/4 se imparte descendentilor (copiilor)

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Dreptul la mostenire cristina1980 cristina1980 buna ziua. mama mea in urma divortului a dobandit un apartament suntem 2 frati si ea doreste sa stie care ii sunt drepturile ei in acest apartament si ce act ... (vezi toată discuția)
Succesiune mostenire cainebogdan cainebogdan Buna Ziua Acum 3 luni tatal meu a decedat . Tatal meu si mama mea au fost divortati de acum 25 de ani el recasatorindu-se ulterior. Tatal meu si mama mea ... (vezi toată discuția)
Succesiune vittorio1 vittorio1 Buna ziua si felicitari pentru modul in care reusiti sa dati o mana de ajutor noua,celor care in anumite momente santem pur si simplu dezorientati.Problema mea ... (vezi toată discuția)