avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 605 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... Anulare card de debit fara anuntarea detinatorului
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

Anulare card de debit fara anuntarea detinatorului

O banca binecunoscuta(inteleg ca nu e voie a se mentiona nume de persoane fizice/juridice),ofera un produs/card Visa Junior.
Inainte de expirarea termenului de valabilitate,anuleaza cardul,prevalandu-se de o prevedere din contract conform careia,produsul este valabil pana la implinirea varstei de 19 ani a detinatorului.
Banca nu notifica in nici un fel detinatorul,ca urmeaza anularea cardului.
Banca nu inchide si contul curent conex cardului(?),astfel incat,de buna credinta,depun bani in vederea alimentarii acestuia la unul dintre ghiseele bancii.
Mi se remite foaia de depunere,pe care este mentionat clar,"Alim card",fara a mi se comunica faptul ca in acel moment cardul era anulat.
Detinatorul cardului(fiul meu),nu se afla in Romania,fiind student in Anglia.
Cardul e retinut de un ATM,pe teritoriul UK.
Solicitand returnarea banilor din cont la ghiseu,sunt refuzat pe motiv ca nu mai am calitatea de imputernicit,deoarece fiul meu ar fi trebuit ca la implinirea varstei de 18 ani,sa confirme aceasta calitate,printr-un act aditional la contract.
Mentionez ca nu a existat notificare a bancii nici in acest sens.Solicit returnarea banilor prin anularea originalului foii de depunere insotita de declaratie pe propria raspundere,sunt refuzat.
Solicit remiterea banilor prin serviciul de transfer personal direct,de catre banca,catre fiul meu,cu plata de catre mine a comisionului.Sunt iarasi refuzat,cu puerilul motiv ca banii nu sunt pierduti,ca vor fi scosi de fiul meu la reintoarcerea in tara.De ce trebuie platite comisioanele unei banci abuzive in toata aceasta perioada ?
Ma consider prejudiciat,si intentionez sa inaintez o plangere in instanta,avand in vedere ca fiul meu avea urgenta nevoie de suma respectiva,inclusiv pentru motive de ordin medical,lucru pe care il pot proba.
As dori sa stiu daca plangerea mea poate fi considerata intemeiata,va multumesc anticipat.
Cel mai recent răspuns: nicu 68 , utilizator 21:51, 20 Ianuarie 2014
Plangerea nu este intemeiata. Dvs sunteti responsabil de cele intamplate, nu banca.
De ce,lucrati cumva la una din ele ? De ce nu mi s-a comunicat in momentul depunerii banilor ca acel card este anulat ? Aveti decenta sa motivati raspunsul fie si sumar,sau nu il mai oferiti.Nu ma impresioneaza colectia d-voastra de aplauze,nu suntem pe stadion.
nicu 68 a scris:
De ce,lucrati cumva la una din ele ?

:)) NU. Am avut probleme cu bancile, multe si mari, dar ce ati patit dvs. nu este un abuz si ce este mai important (pentru intrebarea dvs.) ... nu aveti ce sa contestati.


nicu 68 a scris:
De ce nu mi s-a comunicat in momentul depunerii banilor ca acel card este anulat ?

Casiera este casiera, ea respecta o procedura de lucru, incaseaza bani ... nu se ocupa cu alte probleme, situatii, informari, etc. Nu este treaba ei, i-ati dat banii, i-a bagat in cont.
Cardul, scosul banilor, actele aditionale, etc ... este alta gasca in alta traista.
2) Scrie undeva in contract ca banca trebuie sa va notifice? Daca scrie, atunci trebuia sa o faca, daca nu scrie ... nu trebuie sa o faca. Banuiesc ca nu scrie!



Sincer eu va inteleg supararea, dar atunci cand ati incheiat contractul trebuia citit si inteles.
Odata ce baiatul a implinit varsta s-au schimbat si raporturile juridice intre el, dvs. si banca, asta este situatia, asta este contractul.
Ultima modificare: Marți, 14 Ianuarie 2014
trandafir2, moderator
Va multumesc ptr.atentie,dar nu e cazul.E evident ca apartineti sistemului,folositi si acelasi limbaj.Contractul civil este o conventie intre parti care insa este supusa normelor si principiilor Codului Civil-Penal.Daca nu sesizati nuantele spetei,este problema d-voastra.Nu te poti prevala cu"casiera-i casiera,ia banii si gata" ! Daca-i dadeam un miliard de euro cash,ii lua si gata ?!? Ce-i spunea directorului ?"Mi-a dat unul un miliard de euro,i-am luat si gata,i-am dat chitanta !" ? Asa ?
Raporturile juridice le inteleg foarte bine,problema e ca nu poti incasa bani PTR.ALIMENTARE CARD,sa scrii pe foaia de depunere"ALIM CARD",si apoi sa afirmi cu candoare ca tu i-ai bagat in cont,si nu te intereseaza,"nu stii de-astea" :wassat: !
Anularea cardului trebuia introdusa inclusiv in programul terminalului acelei casiere,ca altfel are"iz"de altceva,si vreau sa stabileasca un judecator ce fel de"iz"!
Nu mi-a dat o chitanta scrisa de mana la indigo,a accesat un program,ce a generat un act,care din momentul remiterii are valoare CONTABILA cat si JURIDICA,dar cred ca deja va conduc spre notiuni pentru care expertiza d-voastra e limitata.
Oricum,mi-a facut placere dialogul,o seara placuta va doresc.
Nu cunosc amanunte de contract,pe care trebuie sa-l studiati cu atentie,si daca are clauze abuzive aveti sansa sa castigati prin contestare la banca .
Eu am avut un conflict cu o banca mare,care lucreaza destul de greoi si inertia este mare, dar am rezolvat. Pe scurt, aceasta banca mi-a retras Incepand din 2008, din cont un comision , pe care nu trebuia cf legilor si contractului. Cand am constatat (in 2013) , am contestat, nu au recunoscut ca e vina lor, dar insistand cu argumente ,au fost nevoiti sa caute in arhiva, si au constatat un abuz din partea lor . Au schimbat directorul sucursalei,si dupa cca 3luni, m-a sunat noul director si a venit cu propunerea de a-mi returna sumele retinute (o suma frumusica pe 6 ani ) ca sa stingem conflictul. Exista legi care apara consumatorul pentru clauze abuzive ale bancilor.
Va doresc succes si sa rezolvati cazul cat mai curand

Alte discuții în legătură

Greseala facuta de un angajat al bancii cristiciobanu cristiciobanu Buna ziua. Am si eu un card de cumparaturi si luna trecuta am fost sa platesc minimul de plata adica 120 ron dar angajata mi-a facut chitanta cu 1200 ron. In ... (vezi toată discuția)
Inchiderea contului - fals in acte cosmin311 cosmin311 Buna ziua! Eu cand eram student la master luam bursa de la facultate pe card. Card-ul pe care l-am primit este de la BRD Calderon. In primul an de master ... (vezi toată discuția)
Frauda la card.... silviana26 silviana26 Poate sa ma ajute cineva cu privire la aceasta situatie? In septembrie am cumparat de la Media Galaxy un uscator de par, am vrut initial sa-l platesc cu cardul ... (vezi toată discuția)