avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 880 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Prelungire pensie intretinere peste varsta de 18 ani
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Prelungire pensie intretinere peste varsta de 18 ani

Buna dimineata! Am nevoie de urmatoarea informatie de la dumneavoastra...Baiatul meu implineste anul acesta 18 ani, si este inca elev . Deoarece beneficiaza de pensie de intretinere in urma divortului, (tatal este pensionar militar) cum procedeaza pentru a beneficia in continuare de pensie de intretinere pana la terminarea studiilor? Am fost la Judecatorie sa ma interesez si am primit niste raspunsuri de-a dreptul halucinante (Ex. sa-l caute pe taica-su si sa-i ceara sa-i de-a banii in continuare...sau sa mearga cu taica-su la mediator..:O) Asa se proceaza?
Multumesc!
Cel mai recent răspuns: tudortudor10 , utilizator 15:20, 9 Mai 2018
Pana la implinirea varstei de 26 de ani aveti dreptul la pensie de intretinere, daca studiati si nu prestati nicio activitate remunerata.

Actiunea pentru majorarea pensiei de intretinere este de competenta judecatoriei in a carei raza teritoriala domiciliati dumneavoastra, in calitate de reclamant sau de competenta judecatoriei in a carei raza teritoriala domicilieaza paratul.

Legiutorului , in materie de pensie de intretinere, a instituit o competenta teritoriala alternativa.



Instanta de judecata va putea stabili plata pensiei de intretinere, pentru motive intemeiate , pe o perioada in avand , pensia reprezentand o suma globala a anumite luni.



Daca solicitati instantei de judecata plata pensiei de intretinere in raport de venitul net obtinut de sot, indicati societatea asiguratoare unde acesta este angajat.




Pensia este calculata in functie de nevoile creditorului obligatiei legale de intretinere, dar si de posibilitatile de plata ale debitorului.




Hotararea prin care s-a stabilit pensia de intretinere nu este necesar a fi investita cu formula executorie, fiind executorie de drept.






Succes.

ce trebuie facut pentru prelungirea pensiei de intretinere peste 18 ani ? fiul meu este in clasa a XI a

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Intretinere student Rolli Rolli Buna ziua. Va rog sa-mi dati un sfat intr-o problema delicata: eu si sotul meu avem un copil - student la zi, in varsta de 21 ani. Pentru ca nu participa, ... (vezi toată discuția)
Pensie de intretinere sorraine sorraine Pe hotararea de divort scrie ca se va acorda pana la implinirea varstei de 18 ani. Baiatul meu este in clasa a XI a si are 18 ani. Ce anume trebuie sa fac ... (vezi toată discuția)
Primesc pensie alimentara si dupa ce implinesc varsta de 18 ani? DenisaAnA DenisaAnA Pentru a primi in continuare pensie alimentara (de la tatal meu) trebuie sa depun eu ceva la judecatorie? Cum ar trebui sa procedez pentru a primi pensie cat ... (vezi toată discuția)