avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 471 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Caut avocat pe legea 10
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Caut avocat pe legea 10

Caut avocat sa ma reprezinte intr-un conflict pe Legea 10.
Notificarea nu s-a facut corect, a fost sarit unul din mostenitori si acum partea aceluia se pierde.
Primaria nu rectifica si se pare ca e nevoie de un proces.
Daca e cineva interesat va rog sa-mi scrieti precizand neaparat si onorariul cerut.
Chiar daca si estimativa, voi raspunde numai la PM cu onorariul specificat pentru ca voi selecta in functie de bugetul pe care va trebui sa-l aloc.

Nu credeti ca selectarea ar trebui sa o faceti in primul rand pe criteriul competentei si al experientei profesionale?
Si ce ati mai dori sa aflati, in cat timp va duce la capat cauza? credem ca sunteti unul din acei clienti care se pricepe chiar si la justitie si sincer, nu cred ca aveti nevoie de avocat....:rolleyes: nu cred ca avocatii sunt la cheremul clientilor :confused: "cauta si vei gasi " :thumbup:
in primul rand primaria nu are ce modifica - daca nu au depus toti mostentorii cererea in termen, decizia nu ii poate cuprinde decat pe cei care au notificat. restul nu poate fi decat rezolvat pe calea unui proces in civil intre mostenitori. daca dati in judecata primaria pierdeti bani si timp!
desigur ca onorariul perceput POATE fi un criteriu de departajare intre "oferte", dar cred ca in materia reprezentarii juridice este unul dintre cele mai neadecvate criterii. convingeti-va inainte ca respectivul avocat este competent in domeniu (prin asta nu vreau sa aduc atingere profesionalitatii avocatilor ci doar sa subliniez ca sunt unii specializati pe comercial, pe dreptul muncii, etc, avand mai putina sau chiar deloc experienta si competenta implicit in materia restituirii proprietatilor) si dupa aceea puteti selecta in functie de pretentiile de onorariu. nu va ajuta la nimic un onorariu mic si un ultraprofesionist in dreptul muncii!
intre avocat si client cred ca trebuie sa existe o colaborare - nu iti trantesc actele, iti spun ca am dreptate si acum du-te si castiga procesul pe cat mai putini bani. de asemenea trebuie sa luati in calcul ca se mai ajunge si la un apel sau chiar recurs, deci cereti o "oferta" care sa cuprinda toate fazele procedurale posibile.
fgs a scris:
in primul rand primaria nu are ce modifica - daca nu au depus toti mostentorii cererea in termen, decizia nu ii poate cuprinde decat pe cei care au notificat. restul nu poate fi decat rezolvat pe calea unui proces in civil intre mostenitori. daca dati in judecata primaria pierdeti bani si timp!
desigur ca onorariul perceput POATE fi un criteriu de departajare intre "oferte", dar cred ca in materia reprezentarii juridice este unul dintre cele mai neadecvate criterii. convingeti-va inainte ca respectivul avocat este competent in domeniu (prin asta nu vreau sa aduc atingere profesionalitatii avocatilor ci doar sa subliniez ca sunt unii specializati pe comercial, pe dreptul muncii, etc, avand mai putina sau chiar deloc experienta si competenta implicit in materia restituirii proprietatilor) si dupa aceea puteti selecta in functie de pretentiile de onorariu. nu va ajuta la nimic un onorariu mic si un ultraprofesionist in dreptul muncii!

Multumesc pentru raspuns.
Ce criterii de selectie si cata experienta cu avocatii am eu nu e subiectul acestui topic.
Eu am precizat ca doresc sa cunosc cuantumul de onorariu pentru asa ceva inca din start pentru ca ma grabesc si nu am timp de negocieri.

Ultima modificare: Sâmbătă, 11 Aprilie 2009
ContSters20980, utilizator
in locul dumneavoastra pierdeam 30 minute si citeam topicurile pe aceasta tema. Asa l-as fi ales pe cel mai competent avocat dintre cei ce si-au exprimat pareri in legatura cu actiuni similare. Cel mai mic pret nu garanteaza si cel mai bun serviciu, asa cum nici cel mai ridicat pret nu garanteaza nicidecum servicii pe masura pretului.

Alte discuții în legătură

Onorariu avocat burgcrist burgcrist Buna ziua, Imi puteti spune va rog frumos cit este un onorariu acceptabil (mediu ca si tarif) pentru aparare intr-un proces penal? Am inteles ca se negociaza ... (vezi toată discuția)
Propuneri de onorarii minimale la avocati CLAUDIU LASCOSCHI CLAUDIU LASCOSCHI Sunt curios sa aflu ce onorarii minimale considerati ar fi corect sa fie aplicate. Unii se tem ca acestea vor deveni litera de lege pentru clienti si ... (vezi toată discuția)
Criterii de calcul onorariu de succes avocat in contestatie la executare ContSters277537 ContSters277537 Am cunoscut un avocat care sa reprezinte familia mea intr-o contestatie la executare. Dumnealui s-a uitat un minut pe acte, somatia de executare a stat la ... (vezi toată discuția)