avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 616 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Impozit pe profit Dosar al preturilor de transfer
Discuție deschisă în Fiscalitate - Impozit pe profit

Dosar al preturilor de transfer

Buna ziua,

As dori sa va prezint urmatoarea situatie:
-firma din Romania (SRL) cu 2 actionari sot-sotie.;
-sotul este actionar totalitar la o firma din Olanda cu care SRL-ul are inregistrate tranzactii

Am aflat ca este posibil ca in orice moment sa ni se solicite dosarul preturilor de transfer. Preturile practicate de SRL in raport cu firma din Olanda sunt aliniate pietei, dar pe cont propriu ne-ar fi aproape imposibil realizarea unei documentatii in acest sens. Ambele firme sunt mici, iar costurile pentru un dosar realizat de o firma de consultanta am inteles ca ar fi foarte mari.

Intrebari:
1. Daca sotia ar prelua toate actiunile SRL-ului, atunci s-ar mai putea spune ca firmele sunt afiliate?
2. Daca nu ar mai fi afiliate, cei de la Finante ar avea totusi dreptul sa solicite dosar pentru perioada din trecut (cea in care cele 2 firme au fost afiliate)?

As aprecia daca m-ar putea cineva ajuta cu aceste informatii.
Cel mai recent răspuns: Manuela Franciuc , Consultant fiscal 18:04, 17 Ianuarie 2014
Din pacate chiar daca treceti toate actiunile pe numele sotiei, tot se considera ca sunteti persoane afiliate. Fiscul va poate cere intr-adevar dosarul preturilor de transfer pentru tranzactiile desfasurate cu firma din Olanda.
Daca valoarea tranzactiilor nu este prea mare, este posibil ca la un eventual control sa nu va fie cerute contractele dintre societati ( de unde si-ar da seama ca sunteti persoane afiliate).
Riscul ramane totusi ...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Plata facuta de srl a unei facturi emise de pfa anca_cristiana anca_cristiana Buna ziua! Am si eu o intrebare: sunt administrator si actionar la un SRL care este promovat in mediul online de un site realizat si intretinut de catre sotul ... (vezi toată discuția)
Firme cu aceiasi actionari PaulHaiducu PaulHaiducu Doua srl-uri cu aceiasi actionari, pot desfasura activitati de vanzare cumparare, sau alte contracte de prestari servicii (vezi toată discuția)
Sunt 2 firme cu aceeasi actionari (persoane fizice) si acelasi ... crys20 crys20 Sunt 2 firme cu aceeasi actionari (persoane fizice) si acelasi obiect de activitate, firma A din Romania si A1 din Belgia. Firma A din RO doreste sa cumpere ... (vezi toată discuția)