avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 582 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Asigurarea de sanatate
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Asigurarea de sanatate

Buna ziua.As vrea si eu sa va intreb ceva in legatura cu plata contributiei la sanatate.Eu nu am nici un fel de venit,in 2009 mi-am platit singura contributia la sanatate pana in luna august,in anii 2011-2012 nu am avut nici un loc de munca si nu am cotizat deloc,in 2012 am avut un contract pe 3 luni din martie pana in mai ,iar in 2013 am fost angajata doar o luna in septembrie.Intrebarea mea este: de unde (adica din ce luna)
trebuie sa platesc eu asigurarea ca sa pot dobandi calitatea de asigurat?Cei de la casa de asigurari din Suceava mi-au calculat suma de 2800ron cu tot cu penalizari,adica din 2009 incoace.Eu nu am posibilitatea sa platesc o asa suma,in conditiile in care nu am nici un venit si sant si bolnava,propusa pentru operatie!V-as ruga din suflet sa ma lamuriti si pe mine,daca nu,sa ma indrumati la cine sa ma adresez pentru calcul,caci am fost si la Finante si mi-au zis ca nu stiu ce sa imi calculeze!Va multumesc.
Ultima modificare: Miercuri, 15 Ianuarie 2014
Mirabella-yolanda, utilizator
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 15:15, 15 Ianuarie 2014
Cautati si cititi Ordinul CNAS nr. 617 din 13.08.2007 pentru aprobarea Normelor metodologice privind stabilirea documentelor justificative pentru dobandirea calitatii de asigurat, respectiv asigurat fara plata contributiei, precum si pentru aplicarea masurilor de executare silita (Publicat in Monitorul Oficial nr. 649 din 24.09.2007).

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Plata cass anycyk anycyk Buna ziua! Am o neamurire in legatura cu plata contributiilor CAS. In 2012 am incheiat un contract de munca part-time pentru ca ma platit toate contributiile. ... (vezi toată discuția)
Contributia asigurarilor de sanatate anculetz anculetz buna ziua. am si eu o mica problema in legatura cu plata retroactiva a asigurarii de sanatate. am 29 de ani si in 2014 am terminat facultatea de medicina. in ... (vezi toată discuția)
Persoane in intretinere gabic0 gabic0 Un salariat are in intretinere parintii care nu au niciun venit.Va rog frumos sa-mi spuneti daca pentru a indeplincalitatea de coasigurati trebuie sa aduca la ... (vezi toată discuția)