avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 585 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Plata CASS
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Plata CASS

Buna ziua!
Am o neamurire in legatura cu plata contributiilor CAS. In 2012 am incheiat un contract de munca part-time pentru ca ma platit toate contributiile. in acelasi timp am desfasurat si activitati independente. Mai exact am incheiat un contract de colaborare cu o institutie a MEN; predam limba romana in Italia. Pe baza acestui contract plateam doar impozitul pe venit. Am vazut ca in 2012 s-a modificat legea privind plata CAS. Data fiind situatia mea, mai trebuie sa platesc CAS si pentru veniturile realizate pe baza colaborarii cu MEN daca am platit din salariul obtinut de la jobul part-time?
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 13:11, 16 Februarie 2014
1. CAS = contributii de asigurari sociale pentru pensie.
CASS = contributii de asigurari sociale pentru sanatate.

2. La care din ele va referiti?
La cele pentru sanatate. Mi-au venit de plata deja pentru anul 2011 si, cu siguranta, voi primi notificari de plata si pentru 2012.
1. Ca sa va lamuriti pe deplin cautati si cititi Ordinul CNAS nr. 617 din 13.08.2007 pentru
aprobarea Normelor metodologice privind stabilirea documentelor justificative pentru dobandirea calitatii de asigurat, respectiv asigurat fara plata contributiei, precum si pentru aplicarea masurilor de executare silita
(Publicat in Monitorul Oficial nr. 649 din 24.09.2007)

2. Dupa aceea, daca mai aveti nelamuriri, mergeti la Casa Judeteana de Asigurari de Sanatate (CJAS).

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Asigurarea de sanatate Mirabella-yolanda Mirabella-yolanda Buna ziua.As vrea si eu sa va intreb ceva in legatura cu plata contributiei la sanatate.Eu nu am nici un fel de venit,in 2009 mi-am platit singura contributia ... (vezi toată discuția)
Contributia asigurarilor de sanatate anculetz anculetz buna ziua. am si eu o mica problema in legatura cu plata retroactiva a asigurarii de sanatate. am 29 de ani si in 2014 am terminat facultatea de medicina. in ... (vezi toată discuția)
Persoane in intretinere gabic0 gabic0 Un salariat are in intretinere parintii care nu au niciun venit.Va rog frumos sa-mi spuneti daca pentru a indeplincalitatea de coasigurati trebuie sa aduca la ... (vezi toată discuția)