Buna ziua!
Am o neamurire in legatura cu plata contributiilor CAS. In 2012 am incheiat un contract de munca part-time pentru ca ma platit toate contributiile. in acelasi timp am desfasurat si activitati independente. Mai exact am incheiat un contract de colaborare cu o institutie a MEN; predam limba romana in Italia. Pe baza acestui contract plateam doar impozitul pe venit. Am vazut ca in 2012 s-a modificat legea privind plata CAS. Data fiind situatia mea, mai trebuie sa platesc CAS si pentru veniturile realizate pe baza colaborarii cu MEN daca am platit din salariul obtinut de la jobul part-time?
1. Ca sa va lamuriti pe deplin cautati si cititi Ordinul CNAS nr. 617 din 13.08.2007 pentru
aprobarea Normelor metodologice privind stabilirea documentelor justificative pentru dobandirea calitatii de asigurat, respectiv asigurat fara plata contributiei, precum si pentru aplicarea masurilor de executare silita
(Publicat in Monitorul Oficial nr. 649 din 24.09.2007)
2. Dupa aceea, daca mai aveti nelamuriri, mergeti la Casa Judeteana de Asigurari de Sanatate (CJAS).