avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 310 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Salarii Impozit pe venit pe orele suplimentare
Discuție deschisă în Fiscalitate - Salarii

Impozit pe venit pe orele suplimentare

Buna ziua!
In luna decembrie, am lucrat ore in plus fata de cele 160 de ore legale. Azi, la ridicarea salariului, am primit mai putin pe acele ore, fiindu-ne comunicat ca s-a oprit IMPOZITUL PE VENIT de 16%..Este legal???
Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: Adolfina Pop , Consultant fiscal 15:44, 15 Ianuarie 2014
Regula in materie este ca, orice venit este impozabil. Asadar, veniturile obtinute ca urmare prestarii muncii suplimentare sunt impozitate.
Da este legal sa se retina impozit din totalul castigurilor salariale.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ore suplimentare Bicoz Bicoz Buna ziua Lucrez in cadrul MAI, ture de 24/72. Datorita acestui program, aproape in fiecare luna depasesc durata timpului normal de lucru, asa cum este ... (vezi toată discuția)
Calculul salariului corect Ipj Ipj Am lucrat la o firma timp de aproape doi ani, iar pe mijlocul perioadei a fost schimbat managerul resurse umane. Cel nou a introdus un nou sistem de ... (vezi toată discuția)
Bonuri de masa-tichete-impozit-alte drepturi ContSters109653 ContSters109653 Cum se vor impozita bonurile de masa Culegere Completa de Formulare si Declaratii Fiscale 160 de formulare, declaratii si documente necesare in ... (vezi toată discuția)