avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 956 soluții astăzi

Marți, 18 februarie, are loc evenimentul: Procedura de negociere colectivă de la A la Z. Participă →

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Desfacere disciplinara a contractului individual de ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Desfacere disciplinara a contractului individual de munca

Buna ziua ,

Mi sa facut un referat din cauza ca am consumat bauturi alcoolice intr un hotel in timp ce am fost trimis in delegatie si am rupt o masa .
Decizia a fost sanctionarea disciplinara cu desfacerea a contractului individual de munca.
La articolul 4 scrie ca decizia poate fi contestata la Tribunal in termen de 45 de zile .
Vroaim sa intreb daca am sansa sa imi redobandesc locul de munca daca contest .

Va multumesc !
Cel mai recent răspuns: love2014 , utilizator 11:34, 16 Ianuarie 2014
nu vi se poate raspunde dacat daca se consulta cazul in speta sa se vada daca exista mortive de nelegalitate( adica cercetarea diciplinara, toate documentele pe care le aveti, decizaia de concediere) va sfatuiesc sa depuneti in termen de 30 de zile , deoarece este termenul prevazut de Codul Muncii si exista instante care reping ca tardiv introducse cererile dupa acest termen ( nu intru in polemica cu co;legii, va spun doar ce am vazut cu ochii mei in instanta, la Tribunalul Bucuresti la mai multe complete)
Daca este vorba despre o concediere disciplinara , termenul de contestare este de 30 de zile de la data comunicarii deciziei in cauza.

Concediere a avut la baza si o cercetare disciplinara prealabila?
Decizia de sanctionare in urma cercetarii disciplinare asa se numeste foaia pe care mi au inmanato.
Dvs ati fost prezent la cercetarea disciplinara?
A venit un reprezentant de la Bucuresti care mi a adresat intrebari cu privire la faptele petrecute .

Alte discuții în legătură

Desfacerea disciplinara a contractului de munca kristina1 kristina1 mi am pus demisia la fostul loc de munca in data de 26.11, nu am stat in preaviz, iar azi am primit o decizie de desfacere disciplinara a contractului in care ... (vezi toată discuția)
Desfacerea contractului de munca maximilian1900 maximilian1900 Am mers astazi la serviciu si mi s-a pus alcooltestul unde mi-a iesit 0.14 alcool in aerul respirat, Directorul a dispus incetarea contractului de munca. Am ... (vezi toată discuția)
Desfacerea disciplinara a cim sanducatanas sanducatanas Ma poate ajuta cineva cu un model de decizie pentru desfacerea disciplinara a contractului individual de munca?Multumesc. (vezi toată discuția)