avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 906 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Divortul- vizita minor cu forta
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Divortul- vizita minor cu forta

Buna! Parintii mei sunt divortati de 12 ani. Eu in septembrie fac 18 ani. Daca sunt sub tutela mamei si sentinta este definitiva si irevocabila, tatal meu are vreun drept asupra mea? sau are dreptul sa ma ia cu forta la el sau sa ma ameninte, dar tinand cont si de faptul ca mama e plecata din tara si vine odata pe an?
Ultima modificare: Miercuri, 15 Ianuarie 2014
blackgirl, utilizator
Cel mai recent răspuns: blackgirl , utilizator 17:18, 28 Aprilie 2014
Exercitarea autoritatii parintesti se face de catre ambii parinti. Tatal tau are dreptul sa te viziteze, sa se intereseze de ceea ce faci , si la scoala de situatia scolara . Violenta nu este permisa in nici un caz , dar nu trebuie sa te opui , ci sa tii legatura cu ambii parinti.
Dar tu cu cine locuieşti?
Nu poate să te ia cu forţa tatăl tău, dacă nu vrei să mergi cu el, nu mergi. Nu are voie să te ameninţe şi nici să te bruscheze.
Eu sunt sub tutela mamei mele de cand au divortat...
Mai exact esti in incredintarea mamei.. iar in realitate, in grija nimanui. De cand e plecata mama si esti singur ?
Mama e plecata de 9 ani, dar vine odata la cateva luni maxim jumatate de an... De intretinut ea trimite bani sa ma intretina...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Sora mea a murit într-un accident rutier,a lăsat în urma un ... Cristinelm9@gmail.com Cristinelm9@gmail.com Sora mea a murit într-un accident rutier,a lăsat în urma un copil de 12 ani,iar acum locuiește cu mama mea,eu sunt fratele lui sora mea decedata,iar acum ... (vezi toată discuția)
Ajutor, va rog. u r g e n t! Togoe Alex Togoe Alex Buna ziua, sau cu sora mea, parintii mei sunt despartiti dar nu legal, printr-un divort, si-au refacut amandoi viata, mama este plecata din tara de 2 luni iar ... (vezi toată discuția)
Ci la 14 ani. parinti divortati giordano giordano Buna seara! Un copil încredinţat mamei spre creştere şi educare prin hotarâre judecătorească. Din hotărâre rezulta ca tata nu este decăzut din ... (vezi toată discuția)