avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 924 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Ajutor, va rog. U R G E N T!
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Ajutor, va rog. U R G E N T!

Buna ziua, sau cu sora mea, parintii mei sunt despartiti dar nu legal, printr-un divort, si-au refacut amandoi viata, mama este plecata din tara de 2 luni iar acum dupa 3 ani in care parintii mei nu au mai avut de a aface unul cu celalalt, tatal vrea sa imi ia sora, fiica lui minora, eu am 18 ani, pot lua eu custotia surorii mele? Sau ce se poate intampla?
Tata acum imi sperie sora ca vine si o ia la el, el nu vrea sa dea procura ca sa poata mama sa o ia pe sora mea din tara si tot ameninta ca suna la politie si vine si imi ia sora, ce pot face? Ce sr poate intampla?
(tin sa precizez ca amandoi si-au refacut relatiile si el o sicaneaza pe mama cum ca a plecat la produs si ca va venii si ne va lua pe amandoi, dar eu sunt deja major, am dreptul la viata persoanala)
Ultima modificare: Vineri, 31 August 2018
Togoe Alex, utilizator
Cel mai recent răspuns: DenisRif , utilizator 09:28, 1 Septembrie 2018
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Dacă vrea s-o ia la ea, mama poate formula acțiune solicitând suplinirea consimțământului tatălui.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Buna ziua,
Mama sa solicite IN INSTANTA sa se pronunte o sentinta prin care sa se suplineasca acodul tatalui.
Mama sa divorteze si sa solicite stabilirea domiciliului minorei la ea
Poate divorta si daca e plecata din tara prin procura speciala.
Luati legatura cu un avocat care sa va ajute.
Ultima modificare: Vineri, 31 August 2018
Gabriel Klein Kiritescu, utilizator
1 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
In primul rand trebuie sa divorteze legal si in instanta se decide si custodia minorei....
Pana atunci ambii parinti au drepturi egale asupra minorei.
Atentie insa cu plecarea mamei in afara si lasarea minorei ..
Sa nu-i afecteze la incredintare...
In rest un avocat va va invata si va face tre trebuie

Ultima modificare: Sâmbătă, 1 Septembrie 2018
DenisRif, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Refuz acord pentru pasaport minor george12345 george12345 buna ziua, cum se poate da in judecata un parinte, care nu e de acord cu plecarea din tara ( in vacante) a mamei cu fetita, si nici cu emiterea ... (vezi toată discuția)
Procura unui minor feliciaiva feliciaiva Buna seara tuturor,as vrea sa stiu daca as da procura sorei fostului concubin(nu suntem casatoriti),cu care am o fiica de sase anisori pentru a veni in vacanta ... (vezi toată discuția)
Imi doresc sa ma transfer in ue insa... nu imi da acordul pt copilul minor. Mary0903 Mary0903 Buna! Sunt mama a unui copil de 3a si 8l si sunt divortata. Vreau sa stiu cum pot face si daca exista o solutie sa pot lua copilul cu mine - din Romania in ... (vezi toată discuția)