avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 784 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Carte funciară - Cadastru, ... Nu pot face cadastru la pamant
Discuție deschisă în Carte funciară - Cadastru, Intabulare şi alte formalităţi funciare

Nu pot face cadastru la pamant

Buna ziua, bunica mea detine un teren intravilan de 6607 mp in Constanta zona viile noi si dorim sa facem cadastru am depus actele pentru cadastru am platit avansu cadastristei si ne-a spus ca va fi gata in 21 de zile lucratoare au trecut 17 zile in kre am mai tinut legatura iar in ultimile zile nu a raspuns la telefon pana i-am dat un mesaj sa sune sa ne informeze cum decurge .. a sunat si mi-a spus ca sunt probleme in sensu ca nu poate sa faca cadastru deoarece trebuie masurat si terenu vecinilor si binenteles ca asta costa foarte multi bani pe care nu nii permitem a spus ca exista solutia de a vorbi cu vecinii sa faca si ei cadastru altfel nu se poate rezolva ,acum eu nu stiu daca este adevarat ma gandesc poate vrea ea sa mai faca niste bani in plus...nici nu stiu ce sa cred exista posibilitatea sa nu pot sa fac cadastru? si din ce cauza? va rog frumos sa ma ajutati multumesc frumos!
Ultima modificare: Miercuri, 15 Ianuarie 2014
monik57, utilizator
Cel mai recent răspuns: monik57 , utilizator 19:48, 15 Aprilie 2014
Daca nu sunt probleme de vecinatate ,indiferent de vecini ar trebui sa se poata face cadastrul . Expertul trebuie sa identifice coordonatele terenului in sistem stereo "70 poate nu are instrumente moderne de masurare . Asteptati sa vedeti in scris motivele respingerii .
S-a respins deoarece suprafata inscrisa in acte nu corespunde cu masuratorile si astfel zice ca trebuie facut cadastru pe toata suprafata de pamant aprox 20 ha, deci se poate face ceva? ce vina am eu ca actele au fost facute gresit? si cum as putea rezolva problema, multumesc
Cel mai bine ar fi sa cereți răspunsul oficial in scris, al Oficiului de cadastru, primit de cei care v-au întocmit documentația de carte funciara si sa scrieți aici ce conține pentru a va da un răspuns clar. Problemele pot fi diverse.
Ultima instiintare de la oncpi:
imobilul ce face obiectul prezentei cereri sesuprapune cu imobilul identificat prin nr. cadastral 19768/5 ( parcela A1093/25 lot 1/5 ) lipsa plan parcelar pentru sola din care provine parcela in cauza, motiv pentru care este necesar sa prezentati un CD cu lotizarea zonei.

Ce trebuie sa fac? Multumesc!
Daca planul parcelar din zona lipseste, cum s-a constatat suprapunerea? Acea parcela ce are numar cadstral din ce sola face parte? Foarte dubios.
Ultima modificare: Marți, 15 Aprilie 2014
BEJENARU PETRU, Expert judiciar

Alte discuții în legătură

Probleme cadastru - necesitate cd lotizare monik57 monik57 buna, intampin o problema cu dosarul pentru cadastru si am primit urmatoare instiintare : imobilul ce face obiectul prezentei cereri sesuprapune cu imobilul ... (vezi toată discuția)
Litigiu teren intravilan Octav5 Octav5 Buna seara, Am cumparat acuin anul 2002 ani un teren intravilan (teren cu destinatie agricola - trecut in intravilan). Terenul a fost cumparat cu cadastru ... (vezi toată discuția)
Suprapunere parcele trenuri Alex_Rat Alex_Rat Suprapunere parcele trenuri, Buna ziua, Tatal meu are o parcela de teren extravilan intabulata in 2002 cu numar cadastral si carte funciara cu schema ... (vezi toată discuția)