avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 582 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Achiziţii publice O persoana cu handicap chiar nu plateste taxe deloc ?
Discuție deschisă în Achiziţii publice

O persoana cu handicap chiar nu plateste taxe deloc ?

Ziua buna tuturor.Am gasit o pensiune turistica activa la vanzare si as dori daca imi poate spune cineva sigur daca o preiau eu personal si detinand un certificat de handicap permanent sigur nu mai platesc nici o taxa ?De anul asta stiu ca sa bagat taxa forfetara si as dori o confirmare daca eu chiar sunt scutit de orice taxa si impozit.Multumesc anticipat.
Cel mai recent răspuns: ContSters309411 , utilizator 21:34, 16 Ianuarie 2014
O persoan cu handicap beneficiaza conform Codului fiscal de scutirea de impozit pe clădiri, impozit pe teren, taxa asupra mijloacelor de transport, taxa pentru eliberarea certificatelor, avizelor şi autorizaţiilor, de taxele speciale adoptate de consiliile locale, precum şi de alte taxe locale stabilite conform art. 283 din Codul fiscal.

[ link extern ]

norme
[ link extern ]

Daca persoana cu handicap detine o societate comerciala nu vad motivele pentru care nu sa plateasca taxe si impozitate pentru activitatea desfasurata.
Societatea comerciala la care o persoana cu handicap este asociata nu are nici un fel de facilitate fata de alte societati similare la care sunt asociate persoane fara handicap.
Conform art 26 din
L nr 448/2006 republicata,CAPITOLUL II
Drepturile persoanelor cu handicap

SECŢIUNEA a 7-a
Facilităţi
Art. 26
Persoanele cu handicap grav sau accentuat beneficiază de următoarele facilităţi fiscale:
a) abrogată;
b) scutire de la plata impozitului pe clădire şi teren;
c) scutire de la plata taxei asupra autoturismelor, motocicletelor cu ataş şi mototriciclurilor, adaptate handicapului;
d) scutire de la plata taxei pentru eliberarea autorizaţiei de funcţionare pentru activităţi economice şi viza anuală a acestora;
e) scutire de la plata taxei hoteliere.


Va multumesc pentru raspunsuri si ajutorul oferit.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Impozit cladire teren stanciulaurentiu91 stanciulaurentiu91 in februarie am depus la primarie actele de handicap certificatele, gradul 2 accentuat ptru scutire impozit pe teren si cladire azi am fost la primarie si un ... (vezi toată discuția)
Este obligatorie plata impozitului forfetar chiar si in cazul in care societatea nu a avut activitate? IbiOpris IbiOpris Sunt administratorul unei societati comerciale infiintate in 2006 dar care nu a desfasurat nici un fel de activitate in toata aceasta perioada. In ianuarie ... (vezi toată discuția)