avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 281 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Poliţe de asigurare, reasigurare ... Rovinieta
Discuție deschisă în Poliţe de asigurare, reasigurare şi probleme juridice conexe

Rovinieta

Buna ziua

Am cumparat o masina care are numerere rosii, intrebarea mea este ca, trebuie sa-mi cumpar rovinieta?

Multumesc
Cel mai recent răspuns: cyan , moderator 09:18, 16 Ianuarie 2014
Nu.
Fapta de a circula pe drumurile nationale fara rovinieta valabila este considerate contraventie. Indiferent daca aveti numere rosii , galbene, verzi sau de orice alta culoare, aveti obligatia sa detineti rovinieta valabila pentru a circula pe DN. Tocmai de aceea s-au introdus rovinietele cu valabilitate de o zi, 7 zile sau mai multe luni...Ganditi-va ca obligatia de plata a rovinietei este instituita in sarcina proprietarului persoana fizica sau juridica, detinatoare a autovehicolului respectiv, iar nu a masinii care circula pe DN....Nu exista nici o exceptie in lege referitoare la numerele masinii, ci doar la scutirea acordata datorita calitatii unor persoane juridice care presteaza anumite utilitati publice....
Ultima modificare: Joi, 16 Ianuarie 2014
polloctav, utilizator
trebuie sa va cumparati rovinieta
sursa: CNADR

[ link extern ]

10. Am achizitionat un vehicul si pana la inmatriculare acesta circula cu numere provizorii (numere rosii). Este necesara achizitionarea unei roviniete pentru aceasta perioada?

- atat pentru vehiculele care circula cu numere provizorii, cat si pentru vehiculele inregistrate, NU se achita rovinieta;

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

E obligatorie plata rovinetei ? Anca Puma Anca Puma La achizitionarea unui automobil nou, din cite stiu, se poate circula vreme de o luna de zile cu numerele rosii. Pentru aceasta perioada , legea impune si ... (vezi toată discuția)
Rovinieta in cazul vanzarii masinii elena cailean elena cailean buna ziua. am vandut ieri masina, pentru care aveam rovinieta pentru un an, cumparata acum o luna acum o luna, deci mai aveam inca mult de folosit acea taxa de ... (vezi toată discuția)
Buna ziua ma intereseaza dacă pe timpul autorizatiei provizorii ... cretzustancu cretzustancu Buna ziua Ma intereseaza dacă pe timpul AUTORIZATIEI PROVIZORII DE CIRCULATIE cu NUMERE ROSII am nevoie de ROVINIETA pentru a circulat pe DRUMURILE ... (vezi toată discuția)