avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 744 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate - partida simplă ... Dubla impozitare: a venitului pe intreprindere ...
Discuție deschisă în Contabilitate - partida simplă şi obligaţii fiscale declarative pentru PFA, II, AF

Dubla impozitare: a venitului pe intreprindere individuala si persoana fizica!!!!!

Am o intreprindere individuala (microferma) pentru care am achitat şi impozitul pe venit şi ...toate categoriile de impozit care mi-au fost enumerate şi solicitate. Necazul e ca la sfarsitul anului calendaristic 2013 primesc o instiintare ca am de plata impozitul pe venit pe persoana fizica. Ori eu nu mai am nici un venit pe persoana fizica; tot ce am e legat de intreprinderea individuală.
Cand am intrebat la fisc daca e corect, mi s-a raspuns ca nu li se pare corect, dar asa e programul in care lucreaza. In situatia aceasta nu sunt numai eu. Sunt toti cei aflati in baza de date pentru care programul genereaza dubla impozitare.
Cum sa procedez pentru a nu ma trezi cu cazier fiscal, ca nici nu-mi convine sa platesc la dublu?!

Cel mai recent răspuns: petrovicipaulamaria , utilizator 10:20, 16 Ianuarie 2014
Sigur ca nu e corect.
Cred ca cel mai bine ar fi sa faceti o adresa in scris la Administratia Finantelor de care apartineti, si ei sunt obligati sa va raspunda in scris.
Nu este posibil ca din cauza unor erori de tehnica de calcul sa se intample asa ceva.
Multumesc

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Impozitarea veniturilor agricole (cap de vita) in 2013 petrovicipaulamaria petrovicipaulamaria În data de 14 martie 2013 a fost publicată în Monitorul Oficial al României nr.136, Hotărârea Guvernului nr.84/2013 pentru modificarea şi ... (vezi toată discuția)
Daca sunt angajat si platesc contributii la sanatate de ce mai ... acidor67 acidor67 Daca sunt angajat si platesc contributii la sanatate de ce mai trebuie sa platesc aceleasi contributii si la veniturile din contractul de inchiriere pe care il ... (vezi toată discuția)
Diferenta dintre asociatie familiala , persoana fizica sau s.r.l. d807 d807 buna as dori mai multe explicatii despre ce ar fi mai bine sa fac , si care ar fi diferenta intre ele va multumesc (vezi toată discuția)