Am o intreprindere individuala (microferma) pentru care am achitat şi impozitul pe venit şi ...toate categoriile de impozit care mi-au fost enumerate şi solicitate. Necazul e ca la sfarsitul anului calendaristic 2013 primesc o instiintare ca am de plata impozitul pe venit pe persoana fizica. Ori eu nu mai am nici un venit pe persoana fizica; tot ce am e legat de intreprinderea individuală.
Cand am intrebat la fisc daca e corect, mi s-a raspuns ca nu li se pare corect, dar asa e programul in care lucreaza. In situatia aceasta nu sunt numai eu. Sunt toti cei aflati in baza de date pentru care programul genereaza dubla impozitare.
Cum sa procedez pentru a nu ma trezi cu cazier fiscal, ca nici nu-mi convine sa platesc la dublu?!
Sigur ca nu e corect.
Cred ca cel mai bine ar fi sa faceti o adresa in scris la Administratia Finantelor de care apartineti, si ei sunt obligati sa va raspunda in scris.
Nu este posibil ca din cauza unor erori de tehnica de calcul sa se intample asa ceva.
Webinar: Fiscalitate și digitalizare în 2025. Ce știm și ce urmează?
ACCA, cea mai mare asociație internațională în domeniul financiar-contabil, vă invită să participați la un eveniment gratuit destinat profesioniștilor care doresc să afle cele mai recente noutăți legate de sistemul fiscal din România.
În cadrul webinarului, care va avea loc pe 26 februarie la ora 10:00, Delia Cataramă, Tax Partner Viboal FindEx, va aborda principalele modificări fiscale aplicabile în 2025 companiilor, cu focus pe impactul asupra profitabilității și cash-flow-ului acestora.