avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1112 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Concubinaj
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Concubinaj

buna ziua!
as dori sa va intreb ce se poate face in situatia in care fosta concubina (dupa o relatie de 3 ani) ameninta pe fostul partener ca daca nu-I da bani si nu imparte bunuri il da in judecata. Concubina a locuit in casa concubinului trei ani, timp in care nu a avut nici un venit, traind din pensia acestuia. Exista o lege a concubinajului si daca concubinul trebuie sa-i dea ceva?
Cel mai recent răspuns: CLAUDIU LASCOSCHI , Avocat 21:34, 20 Ianuarie 2014
Nu exista o lege a concubinajului. Ce bunuri sa imparta, a cumparat si ea vreun bun ?
Bunurile lui sunt si raman ale lui, nu se impart doar pt ca au convietuit. Ar avea un drept de creanta daca ar fi contribuit cu ceva si poate dovedi.
Ultima modificare: Joi, 16 Ianuarie 2014
gi-jane2, moderator
~ Conținut șters la cerere ~
nu au bunuri (case, lucruri etc)...dar concubina are pretentii sa o rasplateasca pentru ca a stat acolo si a avut grija de gospodarie impreuna cu concubinul
Nu exista in legislatie "rasplata pentru convietuire".

Daca a avut grija de gospodarie si el a avut grija corelativ de ea daca spuneti ca nu a realizat venituri.

Daca nu au bunuri dobandite in perioada de concubinaj la care sa fi contribuit si ea, nu are nicio sansa de a obtine ceva.
va multumesc!
si cum ar putea proceda concubinul sa-l lase in pace si sa nu-l mai ameninte?

Alte discuții în legătură

Partaj bunuri concubinaj Ziva Ziva Buna seara. Dupa 8 ani de concubinaj m-am hotarat sa pun capat relatiei. Nu avem copii impreuna, dar acum 6 ani ani inceput constructia unei case, pe care am ... (vezi toată discuția)
Partaj marius_boss marius_boss baiatul meu a stat cu o femeie 8 ani de zile nefiind casatoriti ,copii sau adresa impreuna . el a murit iar eu ca tatal lui nu stiu cat imi revine din ... (vezi toată discuția)
Concubinaj marinica71 marinica71 se pot imparti si bunurile obtinute in concubinaj daca pe acte este trecut doar unul din cei doi concubini? (vezi toată discuția)