avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1414 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Partaj bunuri concubinaj
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Partaj bunuri concubinaj

Buna seara. Dupa 8 ani de concubinaj m-am hotarat sa pun capat relatiei. Nu avem copii impreuna, dar acum 6 ani ani inceput constructia unei case, pe care am finantat-o din banii mei proprii. Partenerul meu nu a avut nicio contributie. Intrebarea mea este: exista temei legal in baza caruia trebuie sa impartim bunurile in parti egale? Are dreptul la constructie? Va multumesc. Mentionez ca aceasta constructie se afla pe terenul tatalui meu.
Ultima modificare: Sâmbătă, 21 Mai 2016
Ziva, utilizator
Cel mai recent răspuns: ContSters344547 , utilizator 14:07, 22 Mai 2016
Buna ziua,
Ar putea invoca art. 1345 C.Civ. Îmbogăţirea fără justă cauză
Art. 1345
Condiţii
Cel care, în mod neimputabil, s-a îmbogăţit fără justă cauză în detrimentul altuia este obligat la restituire, în măsura pierderii patrimoniale suferite de cealaltă persoană, dar fără a fi ţinut dincolo de limita propriei sale îmbogăţiri.
Trebuie sa dovediti ca ati avut banii proprii cu acte si martori, eventual facturi pe numele dvs. si nici asa nu e sigur ca veti castiga Se presupune ca si concubinul a avut bani si convietuind impreuna o perioada asa mare si el ar fi contribuit .E un proces greu ,eu ma lupt cu fostul desi am trait doar 2 ani cu el si am cumparat o casa in timpul concubinajului pe numele meu, cu bani proprii din vanzarea unui apartament bun propriu si tot nu reusesc sa obtin la partaj casa 100% Instantele fara probe ii atribuie si fostului 50% din casa cica ar fi contribuit si el din pensie.Adica cu 700 lei lunar a suportat cheltuielile de subzistenta si i-ar mai fi ramas si sa contribuie la casa??!! Aberatii si minciuni cat incape si din partea fostului si din partea judecatorilor.Depinde ce judecator nimeriti majoritatea nici nu citesc dosarul si dau sentinte aiurea, totul e o loterie....

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Buna ziua.pe scurt.am avut o relatie cu o persoana 8 ani.nu am ... Ioana.Gabriela Ioana.Gabriela Buna ziua.Pe scurt.Am avut o relatie cu o persoana 8 ani.Nu am fost casatoriti ci doar logoditi in biserica..el a decedat in luna septembrie anul acesta.Are 2 ... (vezi toată discuția)
Imbogatirea fara just temei gyoni8 gyoni8 Buna ziua, Care sunt conditiile de admisibilitate a unei actiuni promovata pe principioul imbogatirii fara justa cauza? Daca aveti, imi puteti comunica si ... (vezi toată discuția)
Succesiune robertanicoleta robertanicoleta in urma decesului unei persoane concubina are drepturi asupra bunurilor mobile si imobile ale defunctului ? ' (vezi toată discuția)