avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 2014 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... succesiune
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

succesiune

in urma decesului unei persoane concubina are drepturi asupra bunurilor mobile si imobile ale defunctului ?
'
Cel mai recent răspuns: robertanicoleta , utilizator 18:46, 6 Aprilie 2017
Buna ziua
Nu, la bunurile lui NU!
Eventual se poate incepe o actiune in instanta pentru imbogatire fara justa cauza conform art. 1345 Cod Civil
Condiţii
Cel care, în mod neimputabil, s-a îmbogăţit fără justă cauză în detrimentul altuia este obligat la restituire, în măsura pierderii patrimoniale suferite de cealaltă persoană, dar fără a fi ţinut dincolo de limita propriei sale îmbogăţiri.
Nu.
Numai sotia supravietuitoare are dreptul la o cota din mostenire. Calitatea de sotie supravietuitoare se dovedeste cu certificatul de casatorie.
Cota ce ii revine, depinde de ceilalti mostenitori cu care vine in concurs la succesiune (copii, parintii, fratii/surorile defunctului, bunici, fratii/surorile bunicilor defunctului, unchi/matusi si veri primari).
scuzati-mi va rog ignoranta,eu ca sora am dreptul la mostenire dupa fratele meu?chiar daca eu am 50%di ap lui ?
Daca fratele nu are copii, da aveti dreptul.
Cota dvs depinde de mostenitorii cu care veniti la mostenire: sotia fratelui, parintii dvs si alt frati daca mai sunt.
are un copil dintr-o casatorie anterioara,eu ,adica sora decedatului,si fica mea.altcineva nu mai e .cine care si cum avem dreptul?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Succesiune- mod impartire bunuri MIV MIV Cum se impart bunurile dobandite in timpul casatoriei daca nu avem copii, iar sotul decedat are o sora fara copii si ambii parinti , adika socrii mei, in ... (vezi toată discuția)
Imbogatirea fara just temei gyoni8 gyoni8 Buna ziua, Care sunt conditiile de admisibilitate a unei actiuni promovata pe principioul imbogatirii fara justa cauza? Daca aveti, imi puteti comunica si ... (vezi toată discuția)
Cum se face impartirea? mihai alexandru mihai alexandru Daca intr-o familie formata din parinti si 2 copii moare unul din parinti ( mama,tata) cum se imparte partea defunctului ? Cat revine la (sot,sotie) si cat la ... (vezi toată discuția)