avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 951 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Buna ziua.Pe scurt.Am avut o relatie cu o persoana 8 ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Buna ziua.Pe scurt.Am avut o relatie cu o persoana 8 ani.Nu am ...

Buna ziua.Pe scurt.Am avut o relatie cu o persoana 8 ani.Nu am fost casatoriti ci doar logoditi in biserica..el a decedat in luna septembrie anul acesta.Are 2 copii cu doua femei cu care nu a fost casatorit.copii sunt pe numele lui.2 imobile :1 apartament si o vila in care noi doi am investit.Ce drepturi am eu si unde as putea participa ?masa succesorala sau instanta de judecata ?Lege si art de lege ca si incadrare?va multumesc anticipat
La noi concubinajul nu este reglementat ca in alte parti, asa ca... nu aveti decat un drept de creanta pentru ce ati investit in apartamentul si vila in cauza.
Daca erati casatorita cu dumnealui aveati dreptul la 1/4 din bunurile de mai sus ( app., acele bunuri apartineau doar dumnealui si impreuna ati investit in ele sau le-ati cumparat impreuna?), restul de 3/4 o sa apartina celor 2 copii.
La vila am investit in materiale de constructie,electrocasnice,centrala pe gaz,si alsi alte bunuri de consum.Mostenitorii mi au luat cheia de la vila si lucrurile mele inclusiv acele bunuri comune au ramas acolo eu neavand acces in recuperarea lor.Imobilele erau pe numele lui dobandite inainte de a fi impreuna.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
situatia dvs nu e buna deloc.
ceva probe aveti? facturi, martori ? Daca facturile sunt pe numele mortului, situatia e proasta de-a binelea.
Mai e vb si de prescriptie...
mergeti la un avocat.
Ultima modificare: Luni, 11 Decembrie 2023
gi-jane2, moderator
Am dovada faptului ca el nu a avut venit decat 2 ani si 7 luni si martori poze cum era casa la venirea mea si cum e acum
mergeti la un avocat

Alte discuții în legătură

Buna ziua Marinelapavel Marinelapavel Acum 9 ani m am căsătorit si am investit bani in casa care locuiesc aceasta fiind pe numele socrului meu ,noi locuim la etaj ,specific acei bani au ... (vezi toată discuția)
Partaj bunuri concubinaj Ziva Ziva Buna seara. Dupa 8 ani de concubinaj m-am hotarat sa pun capat relatiei. Nu avem copii impreuna, dar acum 6 ani ani inceput constructia unei case, pe care am ... (vezi toată discuția)
Bunuri dobandite de concubini -partaj alex_rau alex_rau a venit cineva la mine care a stat in concubinaj cu o persoana 10 ani are un copil de 9 ani, nu mai are acte dar a facut investitii in casa nevestei de 10.000 ... (vezi toată discuția)