avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 208 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Învăţământ - probleme ... SUPERDIRECTORUL
Discuție deschisă în Învăţământ - probleme juridice conexe

SUPERDIRECTORUL

Buna ziua,

Intrebarea mea este urmatoarea: este cumva, undeva, reglementata capacitatea unui director de scoala de a aproba propria sa cerere ?
Mai precis, este legal ca un director de scoala sa depuna si sa aprobe tot el o cerere prin care acesta suplineste (platit) orele unui profesor aflat in concediu de boala ?
Am aflat despre un astfel de caz incredibil, si ma gandesc ca primul lucru anormal este acela ca in calitate de director, esti platit sa lucrezi opt ore pe zi pe aceasta functie, iar asta inseamna ca nu ai cum, in aceste opt ore, sa faci (PLATIT) si altceva decat functia ta de baza, recte sa predai ca suplinitor ore de fizica, matematica, romana, chimie, sport, dar si ore cu copii prescolari (?!!!) de la gradinita atasata scolii. Si nu una-doua ore, ci sute pe an !.
Cel mai recent răspuns: marshanna , utilizator 08:12, 17 Ianuarie 2014
~ Conținut șters la cerere ~
Un raspuns neautorizat... doar ca spirit de discutie:
Probabil un Director de scoala are superiorii lui... Din lipsa cadrelor scolare este posibil sa aiba aprobarea unui for superior de a preda ca suplinitor orele la care va referiti.
In practica tinand cont de gradele ierarhice ar fi .. imposibil sa aprobi propria cerere (ca si cum ai vorbi singur sau ai face dreptatea cu mana ta )B-)
Deci, ca sa lamurim un pic lucrurile. In invatamant, atunci cand un profesor are gripa, de pilda, si lipseste de la ore, este permis ca un alt cadru didactic sa intre la clasa in locul acelui profesor si sa faca acea ora.
Ceea ce nu cunosc, dar o sa ma interesez la Inspectorat, in cazul in care nu va sti cineva aici, pe forum, e daca ar fi legal, de pilda, ca un profesor de sport sa fie pus sa suplineasca un profesor de matematica, atunci cand un alt profesor de fizica era liber sa suplineasca acea ora de mate. Daca este permis asa ceva, atunci legea este proasta, in ideea ca un profesor de fizica stie, in mod normal, destul de multa matematica, in timp ce unul de sport risca sa se impiedice daca isi numara pasii. Exceptiile confirma regula.
Pe mine ce ma intereseaza este un cadru legal care reglementeaza dreptul cuiva (bugetar, evident) de a semna o cerere catre o institutie si a o aproba tot el, cerere in urma careia dobandeste foloase materiale.
Ultima modificare: Joi, 16 Ianuarie 2014
marshanna, utilizator
Consiliul de Administratie este organul de conducere al scolii.
Legea este proasta, mai bine zis incompleta. Suplinirile astea de scurta durata se hotarasc la nivelul scolii, conform R.O.I.
Ultima modificare: Joi, 16 Ianuarie 2014
Liza14, utilizator
Bun, dar ce anume inseamna nivelul scolii ? Nu poti convoca un consiliu de administratie cand primesti un telefon de la profesorul X care spune ca nu vine la ore. Ca director, e normal sa iei o decizie, insa din cate inteleg nu exista criterii clare, in care sa se interzica directorului sa centreze si sa dea cu capul. Cazul despre care vorbesc este incredibil, omul a suplinit sute de ore intr-un an scolar, pe baza unor cereri facute de el, semnate de el si aprobate tot de el. A fost omul si educatoare, si invatatoare, si profesor de toate materiile, ma mir ca nu a suplinit si femeia de serviciu, ca banul e ban, nu conteaza de unde vine.

Alte discuții în legătură

Plata cu ora director scoala Lauramoro Lauramoro Am citit cu atentie legislatia stufoasa privind plata cu ora in acest an scolar si as vrea si o alta parere!In scoala noastra un profesor titular doreste 2 ore ... (vezi toată discuția)
Doua contracte de munca? ana500 ana500 Buna ziua. Lucrez intr-o institutie de invatamant. Ma poate lamuri cineva ce sa fac in urmatoarea situatie: am doua cadre didactice dintre care unul este ... (vezi toată discuția)