M-a derutat expresia "vechime efectiva", crezand ca poate sa insemne doar anii lucrati, in care am avut contribuitie la pensie. Dar mai am o intrebare, va rog ! Daca in urma desfiintarii institutiei mi se ofera un alt loc de munca echivalent in alta institutie sau chiar in alta localitate dar eu nu sunt de acord (am inteles ca pentru mutare este necesar acordul functionarului public) mai pot beneficia de pensie anticipata partiala ? Va multumesc foarte mult !
Prevederile art. 14, alin. (1), lit. a) din Legea nr. 179/2004 sunt urmatoarele:
"(1) Au dreptul la pensie de serviciu anticipata partiala politistii in activitate, indiferent de varsta, care au o vechime efectiva in serviciu de minimum 20 de ani, din care cel putin 10 ani ca politist sau militar, si se afla in una dintre urmatoarele situatii:
a) inceteaza raporturile de serviciu ca urmare a reorganizarii unor unitati de politie, a reducerii unor posturi de natura celor ocupate de politistii respectivi, precum si pentru alte nevoi ale Ministerului Administratiei si Internelor si nu sunt posibilitati pentru a fi incadrati in alte functii similare in aceeasi unitate sau in alte unitati de politie"
Deci, pentru a beneficia de aceasta categorie de pensie, legea reglementeaza conditia imperativa a inexistentei posibilitatii de fi incadrat in alte functii similare in aceeasi unitate sau in alte unitati de politie.
Din ceea ce spuneti, in cazul dvs. nu este indeplinita aceasta conditie.