avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 532 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... multumesc mm_mihai_mic si d-nei Gabriela Pintea
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

multumesc mm_mihai_mic si d-nei Gabriela Pintea

M-a derutat expresia "vechime efectiva", crezand ca poate sa insemne doar anii lucrati, in care am avut contribuitie la pensie. Dar mai am o intrebare, va rog ! Daca in urma desfiintarii institutiei mi se ofera un alt loc de munca echivalent in alta institutie sau chiar in alta localitate dar eu nu sunt de acord (am inteles ca pentru mutare este necesar acordul functionarului public) mai pot beneficia de pensie anticipata partiala ? Va multumesc foarte mult !
Cel mai recent răspuns: Gabriela Pintea , Consilier juridic 15:09, 10 Aprilie 2009
Prevederile art. 14, alin. (1), lit. a) din Legea nr. 179/2004 sunt urmatoarele:

"(1) Au dreptul la pensie de serviciu anticipata partiala politistii in activitate, indiferent de varsta, care au o vechime efectiva in serviciu de minimum 20 de ani, din care cel putin 10 ani ca politist sau militar, si se afla in una dintre urmatoarele situatii:
a) inceteaza raporturile de serviciu ca urmare a reorganizarii unor unitati de politie, a reducerii unor posturi de natura celor ocupate de politistii respectivi, precum si pentru alte nevoi ale Ministerului Administratiei si Internelor si nu sunt posibilitati pentru a fi incadrati in alte functii similare in aceeasi unitate sau in alte unitati de politie"

Deci, pentru a beneficia de aceasta categorie de pensie, legea reglementeaza conditia imperativa a inexistentei posibilitatii de fi incadrat in alte functii similare in aceeasi unitate sau in alte unitati de politie.
Din ceea ce spuneti, in cazul dvs. nu este indeplinita aceasta conditie.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pensie de serviciu anticipata partiala se_basti_an70 se_basti_an70 Buna seara, am si eu o nelamurire referitoare la aplicarea L179/2004,mai concret in privinta interpretarii aplicabilitatii art.20 din legea mentionata ... (vezi toată discuția)
Pensionare anticipata partiala in mai borcanm borcanm Sunt ofiter activ in cadrul MAI si institutia in care lucrez se desfiinteaza. Pot solicita pensie anticipata partiala daca am vechime in sistem de 18 ani + 3 ... (vezi toată discuția)
Pensie militara silviulica silviulica In data de 16.09.2009 am fost declarat inapt serviciul in politie si incadrat in gradul III de invaliditate iar in decizia medicala se specifica ca boala ... (vezi toată discuția)