avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 996 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... cum se calculeaza indemnizatia pentru cresterea ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

cum se calculeaza indemnizatia pentru cresterea copilului??

Buna ziua!

As vrea sa stiu din care salariu se acorda indemnizatia de 85 % pentru cresterea copiului??? Din cel net sau din cel brut?? Si daca puteti sa-mi spuneti care este perioada din care se calculeaza cei 85 %. Cele12 luni lucrate dinaintea nasterii copilului sau 6 luni?? Va multumesc!

Cel mai recent răspuns: Hermon , utilizator 08:53, 22 Aprilie 2009
Cei 85% se calculeaza din veniturile profesionale supuse impozitului pe venit, adica din salariul net realizat in ultimele 12 luni anterioare nasterii.
eles a scris:

Buna ziua!

As vrea sa stiu din care salariu se acorda indemnizatia de 85 % pentru cresterea copiului??? Din cel net sau din cel brut?? Si daca puteti sa-mi spuneti care este perioada din care se calculeaza cei 85 %. Cele12 luni lucrate dinaintea nasterii copilului sau 6 luni?? Va multumesc!

Persoanele care, in ultimul an anterior datei nasterii copilului, au realizat timp de 12 luni venituri profesionale supuse impozitului pe venit potrivit prevederilor Legii nr. 571/2003 privind Codul fiscal, cu modificarile si completarile ulterioare, beneficiaza de concediu pentru cresterea copilului in varsta de pana la 2 ani sau, in cazul copilului cu handicap, de pana la 3 ani, precum si de o indemnizatie lunara in cuantum de 600 lei sau, optional, in cuantum de 85% din media veniturilor realizate pe ultimele 12 luni, dar nu mai mult de 4.000 lei.

Venitul la care se aplica procentul de 85% este venitul net.

Multumesc frumos pentru raspuns. Acum este o noua problema, se pare ca o sa ne scada salariile cu 5 mil poate si mai mult si nu stiu exact cat o sa fie netul.......asta e....om vedea ce va mai fi...
modificarea salariului, intr-adevar , are implicatii si asupra valorii indemnizatiei pentru CIC ...
As avea si eu o intrebare: cei 85% se calculeaza pt. 12 luni lucrate sau se ia in considerare si concediul prenatal ( de ex. 2 luni),adica (lucrat 10 luni + 2 luni prenatal).

Alte discuții în legătură

Cum se calculeaza indemnizatia de crestere copil?! crisstinnaE crisstinnaE Va expun problema mai pe larg: De la 1 iunie 2014 o sa fiu in concediu de prenatal/postanatal( o sa nasc undeva dupa 20 iulie 2014 ) - acest concediu se ... (vezi toată discuția)
Indemnizatia de maternitate AmaliaPopescu AmaliaPopescu As dori sa aflu care va fii valoarea indemnizatiei de maternitate in cazul in care doresc sa raman insarcinata,dar si valoarea concediului ... (vezi toată discuția)
Prenatal - cat mai repede ioana dimassi ioana dimassi Buna ziua, Am urmatoarea intrebare cum se calculeaza indemnizatia pentru concediu prenatal si daca ma afecteaza cumva daca vreau sa intru cat mai ... (vezi toată discuția)