avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 464 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... O persoana dandu-se drept avocat s-a adresat telefonic ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

O persoana dandu-se drept avocat s-a adresat telefonic parintilor mei cu amenintari intr-o problema care ma priveste pe mine personal

Buna ziua,

Am urmatoare situatie in care as vrea sa fac ce se poate in mod legal.

Aseara o persoana dandu-se drept avocatul X a telefonat pe numarul fix al parintilor mei si pur si sumplu l-a speriat pe tatal meu cu tonul amenintator. Din ce spune tatal meu a spus urmatoarele:
- m-a amenintat ca ma da in judecata
- m-a facut escroc
Moment in care tatal meu a incetat sa mai vorbeasca cu aceasta persoana.

Vreau sa precizez ca:
1) Problema in care am inteles ca a sunat repectiva persoana dandu-se drept avocat este intre mine personal si o agentie imobiliara, nu are nimic de-a face cu parintii mei.
2) Eu nu am dat agentiei imobiliare decat numar de telefon al meu personal, nicidecum numarul de telefon fix de la parintii mei. Ceea ce presupun ca au facut respectivii este ca dupa adresa mea din buletin au cautat numarul de telefon fix si au sunat.

As vrea sa stiu daca este legal ca respectiva persoana, despre care nu stiu daca este sau nu avocat, sa caute si foloseasca numarul de telefon pe care eu nu I l-am dat pentru a transmite tatalui meu un mesaj de amenintare si de calomnie. Mesaj care ma privea pe mine personal. Nu mai spun ca tatal meu este foarte in varsta, sufera cu inima si si-a facut foarte multe griji pentru mine in urma respetivului apel telefonic.

As vrea sa stiu ce pot face in mod legal pentru a actiona intr-o asemenea situatie.

Eu inteleg ca situatia unor agentii imobiliare nu este foarte buna in ultima vreme, dar problema era intre mine si o agentie imobiliara care eu consider ca a incheiat cu mine un contract abuziv si pe care nu l-a respectat. Dar asta este o alta problema, intre mine si ei. Consider ca a transmite amenintari telefonice tatalui meu si a ma cataloga pe mine drept escroc trece peste limita acceptabilului.
Ultima modificare: Vineri, 10 Aprilie 2009
alexberi, utilizator
pentru inceput ar trebui sa incercati sa aflati cine este respectivul...
puteti sesiza organele de politie cu o plangere pentru amenintare, evident in numele tatalui.
Am aflat si respectivul este un avocat, este legal ceea ce a facut? Ce pot face pentru a evita ca aceasta persoana sa nu imi mai streseze parintii?
Simpla afirmatie ca va sesiza instanta de judecata nu constituie amenintare reala cu un rau , ci o "amenintare", legitima , fondata in unele situatii.

Daca a existat , insa , vreo amenintare , la adresa dvs sau a parintilor , creand o temere reala cu un rau , subzista infractiunea.

Indiferent de calitatea de avocat , legea nu distinge in vederea sanctionarii faptuitorului .Puteti sa-l inregistrati , sa pastrati sms-urile , si , in termen de 2 luni de la care ii aflati identitatea , sa depuneti o plangere penala prelabila , la POl sau Parchet...(mai bine spus tatal a fost amenintat ,acesta sa depuna plangerea )

Iar daca acesta v-a amenintat , cu alta ocazie , chiar pe dvs , si dvs aveti acelasi drept ...
Sau poate uitati de acest incident neplacut , printr-o discutie in care ii puneti in vedere ca ati aflati care sunt consecintele actiunilor lui , ca poate fi tras la raspundere penala , si inceteaza a avea un asemenea comportament....

Poate aceasta situatie inceteaza si prin buna intelegere .Numai dvs decideti ce conduita veti adopta.

Succes.
Ultima modificare: Vineri, 10 Aprilie 2009
CABINET DE AVOCAT "STOICA IOANA", Avocat
Eu as proceda asa: i-as suna pe cei de la agentia imobiliara, le-as expune situatia pentru a vedea care este punctul lor de vedere si as inregistra convorbirea.
Apoi l-as suna pe avocat si, foarte frumos, i-as spune sa nu imi mai streseze parintii, ca s-a adresat unor persoane care nu au nicio calitate, ca daca are ceva sa-mi spuna mie, cel cu care a incheiat agentia imobiliara contractul abuziv, atunci sa discute cu mine, nu cu intermediari. Avand in vedere insa comportamentul acestuia manifestat prin telefon fata de parintii mei, il voi ruga respectuos ca, pe viitor, daca agentia are ceva de comunicat mie, personal prin administrator sau prin avocat, sa-mi comunice numai prin inscris oficial. Daca au alte pretentii sa ma dea in judecata, iar daca mai recurg la astfel de practici ii voi spune avocatului ca, si prezenta discutie a fost inregistrata ca si cea avuta cu agentia anterior, si ca ma voi adresa Parchetului pentru savarsirea infractiunii de amenintare de catre agentie, in complicitate cu avocatul.
Fiti sigur ca, dupa o asemenea discutie, avocatul cat de "curcan" s-ar da, ar deveni mai manierat si nu va va mai deranja pe viitor.
Daca ar avea probe pentru obtinerea unor pretentii, fiti sigur ca azi erati dat in judecata, nu ar fi recurs la amenintari...;)

Alte discuții în legătură

Violenta in familie- amenintari cu moartea- ce e de facut??? leonie leonie Buna ziua, As avea si eu nevoie de niste sfaturi din partea unor oameni ai legii sau chiar a unora care au trecut prin ce trec eu acum. Fac parte ... (vezi toată discuția)
Terorizat si amenintat cu moartea! catacata2011 catacata2011 Sunt mereu terorizat si amenintat, atat eu cat si familia mea de fosta mea concubina, ce trbuie sa facem? suntem mereu sunati cu numere private atat ziua cat ... (vezi toată discuția)
Apeluri cu numar ascuns corina_alice corina_alice De mai mult de un an de zile ma confrunt cu o problema care a ajuns sa ma streseze. Primesc apeluri repetate, zilnice, cu numar ascuns atat pe telefonul fix ... (vezi toată discuția)